Editura Evenimentul si Capital

Ce informații va conține cardul național de sănătate

Decontarea serviciilor medicale acordate pacienților ar urma să fie făcută doar pe baza cardului național\\\\\\\\r\\\\\\\\nde sănătate FOTO: EVZ
Autor: | | 1 Comentarii | 1348 Vizualizari

Din 20 septembrie, cardul național de sănătate va fi adus la ușă de poștaș. Cei care nu vor fi găsiți acasă îl vor putea recupera de la sediul caselor de asigurări de sănătate.

Unul dintre cele mai importante proiecte ale reformei sistemului de sănătate – acela al decontării serviciilor medicale pe baza cardului național de sănătate – intră în linie dreaptă.

Vineri, a fost semnat contractul de distribuție cu Poșta Română, astfel că, din 20 septembrie, poștașii vor suna la ușă pentru a înmâna cardul posesorilor, cu confirmare de primire.

Ce ar trebui să urmeze

Asiguratul va fi căutat acasă de două ori. În cazul în care nu va fi găsit, distribuitorul va returna cardul la sediul casei de asigurări în termen de 10 zile. „Multe dintre persoanele active nu vor fi găsite acasă în orașele mari, la fel în cătunele izolate, așa că se va ajunge în situația în care asiguratul va bate drumurile pentru a face rost de card”, este de părere Vasile Barbu, președintele Asociației pentru Protecția Pacienților care vede în acest sistem de distribuire un mare neajuns.

Cristian Bușoi, fostul șef al CNAS, afirmă că este îmbucurător faptul că se distribuie cardul național de sănătate, dar, spune el, mai sunt câțiva pași de făcut până la decontarea serviciilor medicale doar pe baza acestui document. „Un procent important din populație nu va fi acasă în momentul distribuției. Mulți sunt plecați în străinătate, iar Casa va trebui să apeleze la personalul propriu sau la medicii de familie pentru a distibui cardul”, a spus Bușoi.

El a adăugat că, apoi, reprezentanții Casei trebuie să se asigure că furnizorii de servicii medicale inițializează cardul de sănătate, după care va trebui luată o decizie politică potrivit căreia orice serviciu medical se va deconta numaipe baza acestui card național de sănătate.

„În caz contrar, riscăm să fie inutil”, a mai spus Bușoi.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate