Editura Evenimentul si Capital

Ce este și ce nu este autismul | Cu românul la psiholog

Eveline Osnaga
Autor: | | 1 Comentarii | 1069 Vizualizari

Ce este autismul?

Autismul este o tulburare de dezvoltare care înregistrează o creștere alarmantă în toate mediile, în toată lumea, estimându-se la ora actuală că există un copil cu tulburare din spectrul autist, la 100 de copii fără această tulburare.

În literatura de specialitate, această grupă mai este întâlnită și sub denumirea de Tulburări din Spectrul Autismului (TSA), autismul fiind tulburarea centrală care evocă cel mai bine în ce constă simptomatologia. Chiar termenul ales ca nume pentru această afecțiune, „autism”, ne indică cum se manifestă această tulburare. „Autos” este un cuvânt grecesc care înseamnă „pentru sine însuși”, iar folosirea lui în aceast cadru indică modul în care acești copii sunt închiși în propriul univers.


FOTO: Autismul este o boală ale cărei simptome se pot ameliora. Copiii afectați sunt la fel de inteligenți ca ceilalți FOTO: EVZ


Autismul este o dizabilitate complexă, însă din caracteristicile sale putem extrage patru trăsături fundamentale:

● Dificultăţi de adaptare senzorială;

● Întârzieri de limbaj;

● Abilităţi sociale slab dezvoltate;

● Probleme de stimă de sine şi încredere.

Chiar dacă aceste elemente sunt comune celor ce suferă de autism, nu vor exista niciodată două persoane cu aceleaşi manifestări. Fiecare copil se află într-un punct diferit al spectrului autismului. Din nefericire, izolarea în lumea lor îi face diferiți și, pentru asta, marginalizați de cei nonautiști, care nu-i pot accepta fiindcă nu-i înțeleg.

Autismul apare mai des la băieți decât la fete, studiile arată că proporția este de 1 la 4, și este întâlnit în toate tipurile de familii indiferent de mediu, rasă, etnie, nivel intelectual sau material.

Ce nu este autismul?

Loading...

Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Invitaţii evz

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate