Editura Evenimentul si Capital

Ce CURIOZITĂŢI au aleşii de la miniştri

Plenul Camerei Deputaţilor
Autor: | | 0 Comentarii | 109 Vizualizari

De la începutul mandatului legislativ, deputaţii au avut diferite curiozităţi pe care au vrut să le afle de la Guvern. Printre acestea, se numără "plăcile de aur", investiţiile în infrastructura sportivă şi poluarea olfactivă.

O interpelare care nu putea trece neobservată este cea a deputatului PMP, Corneliu Bichineţ. Aceasta se intitulează „Plăcile de aur ale României” şi este adresată premierului Sorin Grindeanu. „Când intenţionaţi, dacă aveţi în gând aşa ceva, să fotografiaţi şi filmaţi PLĂCILE DE AUR (cele descoperite la Sinaia), aflate de prea multă vreme la Moscova şi Vatican?”, întreabă deputatul PMP. Tot el oferă şi una dintre soluţii, în cazul în care premierul nu cunoaşte subiectul: „Dacă nu sunteţi în temă, mă puteţi întreba dumneavoastră pe mine ce sunt aceste PLĂCI DE AUR şi vă lămuresc”.

Deputatul PNL Costel Alexe este interesat despre investiţiile în infrastructura sportivă din ţară. Acesta este nemulţumit de faptul că s-au alocat fonduri guvernamentale pentru stadioane şi săli polivalente pentru mai multe oraşe din ţară, printre Târgovişte, Craiova, Oradea şi Constanţa, dar mai puţin pentru Iaşi. Deputatul îi cere ministrului Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, să precizeze „(...) care sunt motivele pentru care Municipiul Iaşi nu beneficiază de fonduri pentru construirea unui stadion modern sau a unei Săli Polivalente, având în vedere că Iaşiul este judeţul cu cea mai mare populaţie din România, există o tradiţie sportivă”.

Despre poluarea olfactivă din Bucureşti şi din Ilfov şi măsurile care ar trebui luate pentru stoparea acesteia, doreşte să afle mai multe deputatul USR, Cornel Zainea.

Deputatul PSD Ştefan Muşoiu a adresat o interpelare ministrului Apelor şi Pădurilor, Adriana Petcu, pentru a afla care sunt „măsurile necesare privind accentuarea ritmului de împădurire”.

Deputatul PNL Glad-Aurel Varga vrea să afle mai multe despre „planurile pentru prevenirea, protecţia şi diminuarea efectelor inundaţiilor”. „Ce fundamente există pentru a justifica alegerea unor măsuri structurale, în zone în care nu s-au mai înregistrat inundaţii pe zeci de ani?”, întreabă deputatul Varga.

Ministrului Sănătăţii, Florin Bodog, i-a fost adresată o interpelare din partea deputatului PNL, Vasile-Florin Stamatian, în ceea ce priveşte riscul de toxicitate al ambalajelor fast-food. „Ministerul pe care îl coordonaţi are în vedere analiza ambalajelor de tip fast-food regăsite pe piaţă în România?”, doreşte să afle deputatul PNL.

Unii dintre deputaţi au primit deja răspunsurile cerute, pe când alţii încă le aşteaptă. 

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate