Editura Evenimentul si Capital

Ce-au făcut parlamentarii în timp ce le vorbea Iohannis

Klaus Iohannis
Autor: | | 0 Comentarii | 914 Vizualizari

Președintele a intrat în plen şi-a citit discursul şi a plecat. Ședința a fost lipsită de evenimente sau declaraţii care să atragă atenţia

Președintele Klaus Iohannis a venit la Parlament însoţit de consilierii săi, printre care Dan Mihalache şi Andrei Muraru. Klaus Iohannis a criticat Legislativul, precizând că este neplăcut surprins că în unele speţe imunitatea parlamentară este folosită pentru blocarea cererilor Justiţiei.

„Aşa se face că în materie de răspuns la solicitările Justiţiei, după câţiva paşi înainte recunoscuţi de toată lumea şi aşteptaţi de cetăţeni, urmează unul înapoi, care pune din nou în discuţie credibilitatea Parlamentului şi voinţa unor raporturi corecte cu justiţia”, a spus şeful statului. Iohannis a afirmat şi că nu va fi un simplu spectator în ceea ce priveşte numirea noilor şefi ai DNA şi ÎCCJ şi alegerile pentru CSM, exprimându-şi speranţa că în această zonă va fi o competiţie serioasă şi departe de zona politicului.

Tabletele și telefoanele, la mare căutare

În timp ce îşi susţinea discursul, parlamentarii fie îl ascultau, fie vorbeau între ei sau butonau tabletele şi telefoanele, iar unii dintre ei căscau. Printre ei, şi preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea. La rândul lor, jurnaliştii făceau glume: „Dacă nu adoarme Mihalache, nu avem nicio ştire de aici”.

Cu toate că un discurs al preşedintelui nu este o chestiune banală, vedeta incontestabilă a zilei de ieri, din Parlament, a fost Ludovic Orban, candidatul desemnat de PNL pentru primăria Capitalei. Acesta mergea zâmbitor pe holuri şi era oprit de colegi parlamentari pentru a-l felicita. „Nu mai răspunzi la telefon de azi de dimineaţă, gata”, i-a spus un coleg acestuia. Orban a mers apoi în plenul Camerei Deputaţilor pentru a asculta discursul șefului statului.

După ce Klaus Iohannis a adresat mesajul, parlamentarii au plecat. Ședința a fost suspendată din lipsă de cvorum. Pe ordinea de zi a ple nului Parlamentului era inclus un proiect de hotărâre privind organizarea Zilei Naţionale a României, un altul pentru aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii pe anul 2016 şi modificarea componenţei Comisiei speciale a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SIE.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate