Editura Evenimentul si Capital

Evenimentul zilei - un ziar în slujba Dreptății | Campanie EVZ

Editia tiparita din 18 mai 2009
Autor: | | 0 Comentarii | 524 Vizualizari

Instalarea democrației și apărarea statului de drept, sprijinirea reformelor în justiție, economie, educație, sănătate, reformarea clasei politice, apărarea Direcției Naționale Anticorupție și a Agenției Naționale de Integritate, a Curții Constituționale a României, în fața atacurilor presei mogulilor, dar nu numai au fost și rămân principalele lupte purtate de jurnaliștii de la „Evenimentul zilei” în beneficiul cetățeanului, în toți anii scurși de la apariția primului număr. Pentru cei care nu ne-au cunoscut sau pentru cei care nu-și amintesc ori nu vor să-și amintească, aducem în atenție ceea ce a făcut EVZ din 2009 încoace.

Evenimentul zilei” publica în numărul din 18 mai 2009, un material, sub semnătura lui Ionuț Stănescu, despre Alianța „băieților deștepți” cu PDL. Mai exact, în articol se prezentau legăturile lui Nicolae Bogdan Buzăianu, mogulul energiei ieftine de la Hidroelectrica în mediul politic. Era vorba de o grupare de apropiați ai lui Buzăianu din care făceau parte fostul eurodeputat Dragoș David. Mai mult, în anul 2007, baronul de Caraș-Severin, Florin Frunzăverde, se afla pe statul de plată al unei companii franceze controlate de Buzăianu. Banii din energie au ajuns și la Mihai Stănișoară, prin intermediul unor contracte de publicitate dintre Energy Holding și televiziunea din Mehedinți a fostului ministru al Apărării.Tot în luna mai 2009, pe 11, „Evenimentul zilei” dezvăluia culise unui contract public controversat într-o investigație realizată de Cristian Vasilcoiu. Era vorba de o investiție de 60 de milioane de lei, dată pe sub mână firmei Aedificia Carpați, condusă de Petre Badea. Era vorba de 10 milioane date pentru consolidarea Palatului Victoria printr-o atribuire controbversată a contractului de lucrări, 20 de milioane de euro pentru modernizarea sediului guvernului condus atunci de Călin Popescu Tăriceanu, iar alte 30 de milioane de euro pentru extinderea sediului executivului. Procedura aleasă pentru încredințarea contractului s-a transformat dintr-o „licitație publică restrânsă” în „negociere directă”. Autoritățile au invocat „secretul de stat” pentru a nu organiza o licitație deschisă.SILVIU SERGIU: Iliescu n-a înţeles nimic din Watergate

Pentru că şi-a făcut studiile la Moscova, nu la Washington, Ion Iliescu n-a înţeles pesemne mare lucru din scandalul Watergate. Pe atunci, era preocupat să pătrundă tainele marxism-leninismului, să simtă totalitarismul la el acasă, în inima Mamei Rusia, părintele vitreg al României. Citeşte mai mult CLICK (AICI)

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate