Editura Evenimentul si Capital

Ce a făcut Evenimentul zilei în ultimii șase ani | Campanie EVZ

Autor: | | 0 Comentarii | 393 Vizualizari

Instalarea democrației și apărarea statului de drept, sprijinirea reformelor în justiție, economie, educație, sănătate, reformarea clasei politice, apărarea Direcției Naționale Anticorupție și a Agenției Naționale de Integritate, a Curții Constituționale a României, în fața atacurilor presei mogulilor, dar nu numai au fost și rămân principalele lupte purtate de jurnaliștii de la „Evenimentul zilei” în benefi ciul cetățeanului, în toți anii scurși de la apariția primului număr. Pentru cei care nu ne-au cunoscut sau pentru cei care nu-și amintesc ori nu vor să-și amintească, aducem în atenție ceea ce a făcut EVZ din 2009 încoace.

Afacerile lui Șova cu Oprescu (3 martie 2009)

„Bulina roșie” a publicat, încă din primăvara lui 2009, o anchetă referitoare la afacerile senatorului PSD Dan Șova cu primăria lui Sorin Oprescu. În speță, era vorba de un contract de consultanță juridică, pe patru ani, cu Administrația Parcurilor din București. Explicația funcționarilor primăriei generale a fost că juriștii lor nu mai fac față proceselor. Totodată, autoarea articolului, Dollores Benezic, dezvăluia că firma „Șova și Asociații” presta servicii similare și pentru Administrația Străzilor și cea a Cimitirelor. S-a demonstrat, recent, că Oprescu avea o sensibilitate aparte pentru banii care nu-i veneau din salariu și că Șova ar fi ușor impresionabil când vine vorba de a da mită.
Schwartzenberg și Felix „donatori” pentru PSD (4 aprilie 2009)

În aprilie 2009, Evenimentul Zilei publica, în pagina 3, cu trimitere de pe prima pagină, o anchetă a lui Florin Ciornei care dezvăluia cum afaceristul Elan Schwartzenberg – fostul soț al Mihaelei Rădulescu, împreună cu Dan Voiculescu contribuiau financiar la bunăstarea „familiei social-democrate”. Astfel, se arăta cum Elan, printr-o firmă de-a sa, a contribuit la finanțarea campaniei electorale a PSD, din 2008, cu 230.000 de lei, în condițiile în care aceeași firmă beneficiase cu un an în urmă de un contract cu Ministerul Sănătății, în valoare de 800.000 de lei. Mirosea limpede a „parandărăt”! În ceea ce privește trustul de presă al lui Dan Voiculescu, acesta „prestase gratuit” pentru candidații PC și PSD. Ba, mai mult, Antena 1 și Antena 3 contribuiseră cu 64.000 de lei la campania din 2008.Când o linşăm pe judecătoarea lui Becali? | EDITORIAL de Mircea Marian, 8 aprilie 2009

În toată tragicomedia care s-a jucat în aceste zile la televizor există, cred, şi un personaj eroic. O obscură judecătoare de sector, Nicoleta Cristuş, cu un salariu modest, a îndrăznit să-l trimită în arest pe miliardarul Becali. O femeie singură, divorţată, cu copii de crescut. Un nimeni în faţa armatei care s-a mobilizat pentru a-l apăra pe „latifundiarul din Pipera”. Câţi dintre noi ar fi gândit: de ce să-ţi ridici în cap un tip bogat şi puternic, precum finanţatorul Stelei? De ce să te temi că vreunul dintre amărâţii miluiţi de Becali cu un teanc de euroi poate veni oricând să-ţi dea în cap?

Majoritatea dintre noi şi-ar fi spus: azi îl fac scăpat pe Becali, mâine omul o să fie liber şi o să aibă grijă şi de mine. Ar fi fost o consolare dacă publicul ar fi ţinut, aşa cum se întâmplă de obicei, cu cel slab. Presa din România joacă însă în echipa mogulilor. Judecătoarea Cristuş a ajuns bătaia de joc a ziariştilor, în timp ce Becali a fost înălţat la rangul de eroumartir. „Să mori de râs în chinuri”, scrie Cristian Tudor Popescu despre motivaţia dată în decizia de arestare a finanţatorului Stelei.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate