Editura Evenimentul si Capital

Ce a DECLARAT Tăriceanu despre ABSENȚA lui Constantin de la Congresul ALDE

Călin Popescu Tăriceanu
Autor: | | 0 Comentarii | 417 Vizualizari

Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a declarat astăzi că nu îl interesează absenţa de la lucrările Congresului ALDE a celuilalt copreşedinte, Daniel Constantin. De asemenea, a evitat să vorbească despre atacarea la Tribunal a convocării congresului de către Constantin.

Întrebat cum comentează absenţa lui Constantin şi dacă acesta va fi exclus din partid, Tăriceanu a răspuns "în niciun fel. (...) Nu avem ce să discutăm. (...) La congres nu se adoptă decizii referitoare la excluderea membrilor. Nu mă interesează deloc acest subiect".

Întrebat dacă vor putea fi înregistrate la Tribunal deciziile congresului de astăzi şi de mâine, respectiv noul statut şi noua conducere ale ALDE, având în vedere că instanţa urmează să se pronunţe abia pe 18 mai pe contestaţia depusă de Daniel Constantin, Tăriceanu a a dat un răspuns vag.

”Statutul partidului şi modul de funcţionare sunt reglementate pe baza legii partidelor politice aşa cum a fost şi până acum. Partidul este înregistrat, în bună ordine, congresul actual nu decide asupra creării unui partid nou. Am hotărât o serie de modificări la statut pe care congresul le va adopta sau nu şi în funcţie de aceste modificări se vor desfăşura alegerile pnetru funcţiile de conducere aşa cum se întâmplă la orice partid”, a declarat Tăriceanu.

Atrăgându-i-se atenţia asupra faptului că tocmai convocarea congresului a fost atacată la Tribunal pe motiv că a fost făcută nestatutar, Tăriceanu a spus, vizibil iritat, că nu instanţa decide alegerile dintr-un partid.

”Vă rog, haideţi să… Nu vă imaginaţi că alegerile într-un partid sunt decise de instanţă. Alegerile în partid sunt decise de delegaţii la congres. Da? Gata, altă întrebare”, a spus el.

Chestionat cu privire la ce se va întâmpla în cazul unei eventuale decizii nefavorabile din partea instanţei, Călin Popescu Tăriceanu a cerut ”alte întrebări”.

”Noi avem un congres politic. Orice congres politic al unui partid se referă la lucrurile importante care sunt cele politice. În cazul în care există modificări statutare, tot congresul le adoptă şi aşa am procedat şi noi. Dacă aveţi alte întrebări. Altceva nu mai comentez”, a spus el.

Întrebat dacă are acces la conturile partidului după ce Daniel Constantin a anunţat că le-a blocat, Tăriceanu a punctat ”dacă aveţi alte întrebări, vă rog foarte mult”.

ALDE are programat vineri şi sâmbătă, la Palatul Parlamentului, Congresul pentru votarea noului statut şi alegerea noii conduceri, deşi până în acest moment nu şi-a anunţat nimeni intenţia de a candida pentru niciuna din funcţiile de conducere, nici măcar pentru cea de preşedinte.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate