Ce A DECIS Parlamentul în legătură cu REFRENDUMUL solicitat de Klaus Iohannis

Ce A DECIS Parlamentul în legătură cu REFRENDUMUL solicitat de Klaus Iohannis

După ședința Birourile permanente reunite de miercuri, parlamentarii au decis să sesizeze Comisiile juridice ale Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru a formula, într-o săptămână, un punct de vedere la scrisoarea șefului statului Klaus Iohannis referitoare la declanşarea unui referendum pe tema continuării luptei împotriva corupţiei.

"S-a dat termen Comisiilor juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului de şapte zile pentru a formula un punct de vedere. Apoi sesizarea preşedintelui va veni în plenul reunit pentru a fi discutată", a anunțat, miercuri, președintele USR, Nicuşor Dan, după şedinţa Birourilor permanente reunite. 

În urmă cu o săptămână, Klaus Iohannis le-a transmis preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, o scrisoare prin care anunţa că a declanşat procedura referitoare la organizarea unui referendum naţional prin care poporul să-şi exprime voinţa cu privire la continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice. Avizul Parlamentului este consultativ, iar șeful statului poate decreta organizarea referendumului.

Guvernul a adoptat, marți seară, ordonanțele de urgență care modifică Codul penal și Codul de procedură penală, cu toate că era trecut pe ordinea de zi a ședinței.

Ne puteți urmări și pe Google News