Editura Evenimentul si Capital

Parteneriatul economic dintre România și Moldova confirmat prin participarea CCIR la expoziţia Fabricat în Moldova

Autor: | | 0 Comentarii | 175 Vizualizari

Reprezentanți ai Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) au participat miercuri, 1 februarie 2017, la deschiderea oficială a expoziţiei „Fabricat în Moldova”, eveniment ce reprezintă debutul stagiului expoziţional în Republica Moldova. În marja acestei expoziţii, în data de 2 februarie 2017, la Chişinău are loc şi un Forum de afaceri bilateral Republica Moldova – România, la care sunt aşteptați să participe aproximativ 100 de oameni de afaceri din cele două state.

Evenimentul a fost deschis de către dl. Pavel Filip, Prim Ministru al Republicii Moldova, alături de înalţi oficiali din cadrul Guvernului, precum: dl. Octavian Calmîc, Viceprim Ministru şi Ministru al Economiei şi dl. Eduard Grama, Ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare. Cu această ocazie, reprezentanţii CCIR au avut posibilitatea unei scurte discuţii cu autorităţile de la Chişinău, având ca temă principală dezvoltarea unor proiecte comune la nivelul mediului de afaceri din cele două state.

Dl. Aurelian Gogulescu, vicepreşedinte la nivel de reprezentare al CCIR, a subliniat, în deschiderea evenimentului, faptul că România a devenit principalul partener al Republicii Moldova în ceea ce priveşte exporturile şi importurile. Totodată, dl. Gogulescu a transmis un mesaj de susținere din partea Sistemului Cameral: „Pentru sprijinirea companiilor din cele două state, Camera de Comerţ şi Industrie a României propune implicarea activă a companiilor moldoveneşti în misiunile economice organizate de CCIR pe pieţele externe”.

Eforturile continue din ultimii ani pentru dezvoltarea relaţiilor economice şi comerciale dintre cele două ţări, care au adus România (începând cu anul 2014) pe locul I în ceea ce priveşte partenerii la export şi import ai Republicii Moldova, s-au concretizat şi de această dată prin prezenţa unei numeroase delegaţii de afaceri din România la cel mai important eveniment expoziţional din Republica Moldova.

La nivelul lunii octombrie 2016, schimburile comerciale între cele două state au înregistrat o valoare totală de 1099, 77 mil. Euro. Exporturile României în relația cu Republica Moldova reprezintă 609,67 mil. Euro, iar importurile 400,10 mil. Euro.

De asemenea, conform informaţiilor publicate de ONRC, la nivelul lunii noiembrie 2016 în România erau înregistrate 4883 de companii cu capital din Republica Moldova, valoarea totală a capitalul investit fiind de 33,88 mil. Euro.

CCIR s-a implicat activ prin camerele de comerţ şi industrie judeţene CCI Vaslui, CCI Iași, CCI Prahova asigurând o prezenţa numeroasă a companiilor româneşti la evenimentul menţionat. Mai mult preşedinţi - dl. Ionel Constantin (CCI Vaslui),  dl. Paul Butnariu  (CCI Iaşi) şi dl. Aurelian Gogulescu (CCI Prahova) au fost prezenţi la Chişinău în perioada 1 – 2 februarie 2017.

Pagina 1 din 1


Tag-uri: CCIR, Moldova

Alte articole din categoria: Economie

marţi, 17 octombrie 2017 Autor: Adam Popescu

PRĂBUȘIREA lui Donald TRUMP! Au anunțat ACUM

marţi, 17 octombrie 2017 Autor: Adam Popescu

Anunț despre FIREA: A dat LOVITURA

marţi, 17 octombrie 2017 Autor: Adam Popescu

VESTE BUNĂ pentru TOȚI ROMÂNII

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate