CAZUL FUNDULEA. Ex-ministrul Agriculturii Stelian Fuia, audiat la DNA

CAZUL FUNDULEA. Ex-ministrul Agriculturii Stelian Fuia, audiat la DNA

La intrarea în sediul DNA, Stelian Fuia a precizat că va oferi detalii după audieri. este urmărit penal pentru abuz în serviciu privind vânzarea ilegală a unor imobile din patrimoniul statului în perioada când era director la Staţiunea de Cercetare Fundulea.

Stelian Fuia a venit la DNA însoţit de avocat. Reamintim că în data de 8 ianuarie, DNA a anunţat că s-a început urmărirea penală faţă de Stelian Fuia, director la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare a Plantelor Medicinale şi Aromatice Fundulea la data faptelor. În sarcina lui s-a reţinut infracţiunea în formă calificată de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial. În acelaşi dosar mai sunt urmăriţi penal sora şi cumnatul lui Fuia, Alexandrina şi Daniel State, asociaţi la SC Procera Agrochemicals, pentru complicitate la infracţiunea în formă calificată de abuz în serviciu contra intereselor publice.

  • UPDATE. Fostul ministru Stelian Fuia, urmărit penal în dosarul Fundulea. A vândut imobile din patrimoniul statului. Vezi ce declară Fuia! VIDEO

Din rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora învinuitul Fuia a omis îndeplinirea unui act de serviciu în cadrul unei proceduri de executare silită, fapt ce a condus la vânzarea ilegală, prin licitaţie organizată la data de 19 decembrie 2005, a unor imobile din patrimoniul statului către o persoană fizică, banii fiind plătiţi societăţii la care asociată era sora lui. DNA preciza că avantajele patrimoniale obţinute de firmă, după executarea silită, s-au reflectat, în mod direct, în patrimoniul învinuiţilor State. Fostul ministru al Agriculturii Stelian Fuia a declarat, la ieşirea din sediul DNA, că în acest dosar el a primit de două ori neînceperea urmăririi penale (NUP). El a mai precizat că va aduce documente legale pentru a-şi dovedi nevinovăţia. Ex-ministrul a mai susținut că ar fi eronată acuzaţia potrivit căreia imobile din patrimoniul Staţiunii de Cercetare Fundulea au ajuns la membrii familiei sale.

Ne puteți urmări și pe Google News