Editura Evenimentul si Capital

Cazul de la Maternitatea Giulești. Perfect sănătos la ecograf, grav malformat la naștere Malpraxis sau bebelușul a fost înlocuit? | CAMPANIA „MEDICUL DE GARDĂ”

Inițial, soții Cantaragiu au avut alt medic ginecolog la Maternitatea Giulești, însă mama a decis să-l schimbe cu Dan Deva, după ce i s-a părut că acesta este nepoliticos FOTOGRAFII: NICU DÎRDÎIAC
Autor: | | 12 Comentarii | 14186 Vizualizari

Tatăl copilului a făcut plângere pentru suspiciuni de neglijență a medicului, dar și de schimbare a copilului său. Astfel, cazul pruncului născut cu probleme grave la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Prof dr. Panait Sârbu” a ajuns pe masa Poliției

Un copil fără ochi, nas, cu cap diform și inima în partea dreaptă a fost născut vineri noaptea la la Spitalul Clinic de Obstetrică- Ginecologie „Prof. dr. Panait Sârbu”, din București, cunoscut ca Maternitatea Giulești. Cum toate analizele mamei, din timpul sarcinii, arătau că pruncul va fi sănătos, explicațiile pentru felul în care s-a născut de fapt copilul ar putea fi malpraxisul, înlocuirea copilului sau efecte negative provocate de o pastilă de fertilitate.


FOTO: Din ecografi a și datele prezentate părinților nu reiese nicio malformație
Medicul ginecolog Dan Deva, de la unitatea medicală amintită, cel care a supravegheat nașterea, a încercat să le cumpere bunăvoința părinților buzoieni, Vali și Roxana Cantaragiu, și le-a promis că îi va face operații estetice copilului, dacă nu vor face scandal. Același doctor îi asigurase pe părinții Cantaragiu, cu două săptămâni înainte de naștere, că vor avea un copil perfect sănătos, asta după efectuarea ultimelor analize și a unei ecografii efectuate la o clinică privată.Ieri, Vali Cantaragiu a făcut plângeri la Poliție pentru malpraxis și suspiciunea că pruncul le-a fost înlocuit. „Malpraxis este sigur! Este imposibil ca medicul să nu fi văzut malformațiile în condițiile în care în prezent există aparatură modernă!”, ne-a declarat Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților. ONGul îi va reprezenta pe soții Cantaragiu în încercarea acestora de a afla ce s-a întâmplat cu adevărat: ginecologul nu a depistat malformațiile sau copilul le-a fost înlocuit?A oferit operații estetice

Părinții au făcut analize și ecografii pentru monitorizarea fătului, de la trei luni de sarcină. Ultimul set de analize și de ecografii a fost realizat chiar cu două săptămâni înainte de naștere, ne-a mai asigurat Vasile Barbu. „Atunci li s-a spus că au parte de un copil perfect sănătos. Nu li s-a spus de nicio malformație”, ne-a mai precizat Barbu.

Vali Cantaragiu a fost, ieri, toată ziua alături de soția sa, în salonul de la Maternitatea Giulești. Mama pruncului încă nu văzuse copilul cu malformații, pentru a nu i se face și mai rău după nașterea grea.

Copilul a venit pe lume vineri seară și avea doar două kilograme. „Imediat după naștere, ginecologul a spus soților că au un copil perfect sănătos. Probabil s-a speriat și nu a vrut să le spună adevărul. De-abia sâmbătă nu a mai mințit. Imediat s-a oferit să asigure operații estetice, numai ca părinții să nu facă scandal”, ne-a mai declarat Barbu. Nu l-am putut contacta pe medicul Dan Deva, pentru a-și prezenta punctul de vedere.

„Poate medicul a protejat-o pe mamă”

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Medicul de gardă

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate