Editura Evenimentul si Capital

Cazul Bodnariu, prima reacție a Protecției Copilului din Norvegia: Oamenii care îşi expun copiii la VIOLENȚĂ riscă pedepse cu ÎNCHISOAREA

A apărut prima reacţie a Serviciului de Protecţie a Copilului din Norvegia
Autor: | | 27 Comentarii | 4863 Vizualizari

A apărut prima reacţie a Serviciului de Protecţie a Copilului din Norvegia în cazul preluării celor cinci copii ai familiei Bodnariu. Cum funcționează sistemul de Protecție Socială și care sunt pedepsele pentru cei care aplică violența.

Instituţia norvegiană a declarat pentru jurnaliștii de la ziare.com că „un ordin de plasament este emis de către Consiliul regional de Protecţie Socială sau de către Tribunalul Districtual doar dacă există deficienţe serioase în îngrijirea de zi cu zi sau dacă minorul este maltratat sau supus acasă altor violenţe grave, abuzuri sau neglijării”.

Protecţia Copilului din Norvegia a comunicat că aceleaşi prevederei legale se aplică tuturor copiilor de acolo, indiferent de statutul lor rezidenţial, de naţionalitate sau de cetăţenie.

Încă o precizare făcută de reprezentanţii instituţiei este că „potrivit prevederilor legale, motivele religioase nu pot sta la baza plasării în custodie a unui copil”. Copiii au fost luaţi din familie din luna noiembrie. Rudele spun că iniţial nu li s-a oferit nicio explicaţie şi cred că au rămas fără copii din cauza credinţei lor. Ulterior s-au adăugat acuzaţiile de violenţă în familie.

Cu referire la pedepsele din Norvegia pentru părinţii care îşi abuzează copiii, instituţia norvegiană a transmis  în cazul în care părinţilor li se impută fapte penale, acuzaţiile sunt făcute de poliţie, nu de Serviciul de protecţie a copilului, precizând  "în Norvegia este interzis prin lege  se aplice pedepse fizice, chiar şi în scop educativ. Oamenii care îşi expun copiii la violenţă riscă pedepse cu închisoare".

Copiii soţilor Bodnariu (românul Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţia sa norvegiancă Ruth, asistentă medicală), dintre care cel mai mic are doar câteva luni, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. Părinții sunt acuzați de abuz și îndoctrinare religioasă, iar autoritățile norvegiene au demarat procedurile de adopție.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate