Editura Evenimentul si Capital

Cazul Bodnariu. Dezvăluire uluitoare. Străbunicul celor 5 copii ai familiei Bodnariu a fost șef la Barnevernet!

Autor: | | 19 Comentarii | 5638 Vizualizari

Bunicul lui Ruth, norvegiana care și-a unit destinele cu românul Marius Bodnariu, așadar străbunicul celor cinci copii reținuți de Barnevernet, a condus, în trecut, o secție locală a Serviciului de Protecție a Copilului din Norvegia

În urma unui dialog desfășurat zilele trecute în Norvegia, între reporterii PRO TV și Marius Bodnariu, a ieșit la iveală un amănunt neștiut, deosebit de important însă. Bunicul lui Ruth, mama celor cinci copii luați din sânul familiei și dați spre adopție unor familii-surogat, pe motiv că micuții ar fi suferit corecții fizice, ar fi lucrat, în urmă cu ceva vreme, chiar în cadrul Serviciului de Protecție a Copilului! Dezvăluirea nu avantajează familia, care-și caută, acum, dreptatea prin tribunale, iar motivul este evident: Ruth, al cărei bunic fusese implicat în structurile Barnevernet, știa, fără îndoială, ce riscă în momentele în care își „educa” micuții cu ajutorul „palmelor părintești la fund” sau cu ajutorul „urechelilor”. E greu de crezut că femeia nu i-a transmis acest avertisment și lui Marius, soțul provenit dintr-un alt tip de societate, cel românesc, recunoscut pentru mustrările sale părintești, considerate „sfinte”.

„Tensiunea” și palmele la fund aplicate fetelor

De altfel, mărturia oferită reporterilor PRO TV nu lasă loc de îndoială cu privire la tratamentul aplicat de soții Bodnariu propriilor copii: „Fetele mai mari au povestit că, la un moment dat, am zguduit bebele (n.r. - este vorba de Ezechiel, bebelușul de patru luni). În momente de tensiune, am mai dat fetelor (n.r. - câte o palmă), dar nu a fost un gest care să le producă durere, vreo vătămare... A fost controlat. Nu am lovit niciodată copiii și să pun mai multă forță decât atunci când mă joc cu ei. Ba din contră”.

Întrebat dacă a știut ce repercusiuni pot avea astfel de gesturi și cum pot fi ele interpretate de angajații Barnevernet, Marius Bodnariu a comentat: „Știam, știam... Am știut un caz în Suedia. Aici, în Norvegia, nu am știut așa mult. Dar există o așa tensiune, să ai grijă, să nu meargă copilul pe stradă... Dar nu am crezut că se poate face așa ceva...”.

Una peste alta, declarațiile lui Marius Bodnariu, de apreciat pentru sinceritatea lor, riscă să se întoarcă împotriva lui și a cauzei pentru care luptă: recuperarea propriilor copii.

Explicații de la șeful suprem al Barnevernet

Prezenți în Norvegia, reporterii PRO TV l-au interpelat și pe Anders Henriksen, directorul Barnevernet, care le-a oferit ziariștilor informații legate de activitatea acestei instituții: „Totul este gândit spre binele copilului, în așa fel încât el să crească în sânul familiei, dar, în anumite situații, este necesară scoaterea lui din familie. Statul intervine atunci când se consideră că acei copii au fost abuzați, neglijați sau maltratați”. Că o fi sau nu o fi și cazul familiei Bodnariu, cert e că, până la începerea procesului, în luna mai, Ruth și Marius merg, săptămânal, sute de km pentru ca mama să-și poate vedea micuții, plasați deja în familiisurogat, timp de două ore.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate