Editura Evenimentul si Capital

Caz unic în politica din România: Primăria „de familie”

Primarul Constantin Matasă
Autor: | | 0 Comentarii | 2509 Vizualizari

Familia Matasă conduce primăria din Grumăzești-Neamț. Tatăl, Constantin Matasă este edilul-șef al localități din județul Neamț, fiul său este viceprimar, iar soția este consilier local. După ce s-a plimbat pe la alte trei partide, tatăl candidează, la al cincilea mandat, pe listele PSD, unde figurează și ceilalți doi membri ai familiei sale

De patru ani, Primăria comunei Grumăzești, din județul Neamț, este condusă de familia primarului în funcție. În timp ce edilul Constantin Matasă se află la cârma localității de aproximativ 16 ani, din anul 2012 funcția de viceprimar este ocupată de fiul său, Constantin I. Matasă. Tot din 2012, soția primarului, Tatiana Matasă, este consilier local.

Cu soția și fiul în „barca” PSD

Pentru a se menține în funcție, de-a lungul celor patru mandate, Constantin Matasă (66 de ani) a migrat de la un partid la altul. Prima oară a fost la Partidul Democrat (PD). Apoi, a trecut în „barca” Partidului Național Liberal (PNL). La alegerile din 2012 a candidat și a câștigat pe listele Uniunii Social-Liberale (USL). Acum, a ales să își păstreze scaunul de primar ca membru PSD. Spre deosebire de el, soția și fiul au rămas fideli socialdemocraților. Tatiana este și cadru didactic la școala din comună și nu de puține ori, din ipostaza de consilier local, a votat proiecte ce prevedeau alocări de sume pentru instituția de învățământ unde era angajată.


FOTO: Viceprimarul Constantin I. Matasă e adjunctul tatălui săuFiul, votat în unanimitate

Referitor la această situație primarul Matasă susține că el nu are nicio implicare în alegerea fiului în funcția de viceprimar sau a soției în cea de consilier. „Cât privește faptul că fiul meu este viceprimar și soția consilier, vă comunic că nu eu i-am numit. Sunt aleși prin votul cetățenilor. Fiul meu este viceprimar pentru că din cei 15 consilieri nu a dorit niciun altul să-şi depună candidatura, iar el a fost ales cu unanimitate absolută de voturi”, a declarat Constantin Matasă.

„Nu cerem voturi cu băute la crâșme”

Edilul chiar își laudă fiul, depre care spune că e un bun gospodar: „Colaborez foarte bine cu el în ce priveşte munca pentru comunitate”. Matasă-senior susține că electoratul este singurul îndreptăţit să aprecieze sau să sancţioneze că fiul său este viceprimar şi soţia consilier. „Pentru activitatea mea de primar, cât şi pentru relaţia cetăţean-primar, singurul îndreptățit să aprecieze este electoratul din Grumăzeşti care, nu peste mult timp, se va pronunţa prin votul de la urne. Şi vă rog să reţineţi că la Grumăzeşti familia Matasă la toate alegerile cât şi la cele din luna iunie nu a cerut şi nu va cere voturile cu sacoşe, băute la crâşmă, bani sau să lingă obrazul oamenilor, a cerut voturile numai dacă faptele şi meritele noastre le justifică”, a ținut să precizeze Constantin Matasă.

Soția, un exemplu

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate