Editura Evenimentul si Capital

Caz cutremurător în Capitală. Povestea unui băiat condamnat să nu vadă, vreme de 30 de ani, lumina zilei

Așa arăta Mihnea când a fost scos din casă. Angajații primăriei au fost nevoiți să-i taie pantalonii pentru că aceștia erau lipiți de el
Autor: | | 2 Comentarii | 14214 Vizualizari

Putea să fie un om normal, ca toți ceilalți. Să aibă propria familie, copii cărora să le întindă o mână de ajutor atunci când aveau nevoie, să le îndrume primii pași în viață. Toate aceste vise i-au fost spulberate de un bețiv. Se afla în parc, cu mama lui, când Mihnea Rădulescu a fost lovit în cap cu un borcan. Era o mogâldeaţă de doar 4 ani. Era o zi frumoasă de primăvară. Tocmai ieşise pe poarta grădiniţei, sărea în sus de bucurie şi îşi ruga mama să-l ducă în parc. Maria, profesoară de limba română, i-a ascultat dorinţa şi i-a făcut pe plac lui Mihnea. Nimic nu avea să prevadă ce nenorocire urma să se întâmple.

Pe o bancă, la câţiva metri de locul de joacă, un bărbat savura liniştit o bere. Brusc, fără să clipească, acesta a luat de jos un borcan şi l-a aruncat către copil. Mihnea a căzut ca secerat, sub privirile îngrozite ale mamei, iar individul s-a făcut nevăzut. Ţipetele de durere ale femeii, martoră la momentul în care bărbatul i-a nenorocit copilul, nu au fost de niciun ajutor. Pentru Mihnea se terminase totul.El n-a mai fost un copil normal. A avut grave probleme psihice, iar părintele, care n-a vrut sub nicio formă să accepte soarta micuţului, a clacat. Din acel moment, afectată pentru că n-a putut să-l protejeze îndeajuns, Maria, care mai are un băiat mai mare, tot cu probleme psihice, nu l-a mai scos din casă.

Apartamentul, plin de gândaci

Cei trei ajunseseră să locuiască într-un focar de infecţie. Apartamentul lor era plin de gunoaie, gândaci, miros de fecale şi de urină şi pânze de păianjeni. Deranjaţi de mirosul care venea din locuinţa de pe strada Reşiţa, din Sectorul 4 al Capitalei, vecinii au încercat, în nenumărate rânduri, să îi convingă să îi ajute la curăţenie. Aceştia se loveau de refuzul Mariei, drept pentru care locatarii i-au intentat proces. La sfârşitul lunii trecute, după patru ani de procese prin tribunale, au primit verdictul: executare judecătorească. Cu actul în mână, oamenii au apelat la primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă care, după mai multe rugăminţi la uşa celor trei, a reuşit să-i convingă să igienizeze apartamentul. Vecinii au fost cei mai fericiţi pentru că, în sfârşit, vor scăpa de mirosul insuportabil care emana în tot blocul.

Cei trei se află într-un centru social

„Este o familie amărâtă, păcat de nenorocirea care i s-a întâmplat băiatului ei mic. Bătrâna a fost o femeie normală, mi-a povestit prin ce a trecut, ce i s-a întâmplat lui Mihnea. Eu nu l-am văzut niciodată la faţă pe acest băiat”, ne-a declarat Nicoleta Cârjaliu, administratorul blocului. În vârstă de 34 de ani, Mihnea se află la centrul Medico-Social „Sf. Andrei” din Sectorul 4. A fost dus acolo alături de fratele lui mai mare, cu care stă şi în cameră, dar şi de mamă, „cazată” la un salon alăturat, pentru a primi îngrijiri cum trebuie până când apartamentul va fi gata şi se vor putea muta înapoi. Mihnea se prezintă destul de bine. A luat în greutate un kilogram.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate