Editura Evenimentul si Capital

DEZVĂLUIRI despre "Regele Motorinei". Căutat de FBI și de DNA, Radu Nemeș încerca ștergerea dosarelor cu puterea minții

„Regele Motorinei” era preocupat de viitorul afacerilor sale și de familie. El are doi băieți cu fosta sa soție, Diana Nemeș, de care a divorțat în 2005
Autor: | | 31 Comentarii | 13295 Vizualizari

Radu Nemeș, în prezent arestat, a ținut un jurnal inedit în perioada în care a stat ascuns în SUA. El și-a trecut pe hârtie toate planurile sale de viitor, afacerile ascunse din Dubai și SUA, și datele confidențiale din bănci și off-shore-uri. Adept al Școlii de Iluminare a lui Ramtha, care susține principiul că „Dumnezeu trăiește în fiecare dintre noi”, afaceristul "dematerializa" dosarul său de la DNA și se ruga pentru creșterea prețului aurului, pentru ca afacerile sale să fie profitabile și mandatele de arestare să fie anulate.

Soții Radu și Diana Nemeș sunt trimiși în judecată, alături de alte 13 persoane, pentru un prejudiciu de 56 de milioane de euro din evaziune fiscală cu motorină.

„Școala spirituală”

Soții Nemeș au devenit celebri după ce au apărut informații din anchetă potrivit cărora au cheltuit suma de 200.000 de dolari la magazine de firmă, au călătorit doar la clasa I, cazându-se la hoteluri de lux. Potrivit jurnalului lui Radu Nemeș, un factor decisiv a fost faptul că el și Diana au intrat într-o „școală spirituală” numită „Școala Ramtha de Iluminare” din Yelm. Adepții acestei „școli” susțin că urmează învățăturile lui Ramtha, spiritul unui înțelept care ar fi trăit acum 3.500 de ani și care le vorbește prin intermediul scriitoarei JZ Knight, lidera grupului.


Intrarea din buncărul din Yelm era păzită, potrivit datelor din dosar, de ciobănești mioritici


Milionarul este singurul arestat în acest dosar. El a precizat că va da o declarație în proces după administrarea mai multor probe


„Să o aduc pe Izabela și pe Maria Theodora în Yelm, lângă mine, să devenim o familie. Să anuleze ordonanța Izei, și mandatul meu și al Dianei, fără să fim arestați nici în America, nici în România”, scria Nemeș. Rugăciunile sale, notate în jurnal, erau pentru anularea anchetei DNA, să scape de problema FBI- ului și a Fiscului din SUA. „Să vând barca la cel mai bun preț, să urce cotația aurului cât mai mult (peste 1.800). Să recuperez toți banii și bunurile (lichidate și transferate în bani), din România, Dubai și să le aduc în America”, mai scria Nemeș.


FOTO: Buncărul era complet utilat, Nemeș mai avea aproximativ 7 kilograme de aur, 21 de cutii de monezi de argint și 115 ceasuri și bijuteriiInvestea banii în aur

Cât timp a fost în SUA, Nemeș a cumpărat mari cantități de aur și argint, a deschis mai multe pizzerii în zona Seattle și a cumpărat o vilă luxoasă - dotată cu un buncăr uriaș. După emiterea mandatelor de arestare în lipsă, el nota: „De lămurit situația lui Diana - opțiuni dacă se întoarce, cum se poate rezolva?, procuror, CEDO?!”, sau „Care este situația mea - pedeapsa la care mă pot aștepta”.


FOTO : Jurnalul lui Radu Nemeș era completat de desene, încărcate cu simboluri. Era vorba de anularea mandatelor și a dosarelor de la DNA și DIICOT. Desenele sunt reproduceri din dosarul de la Curtea de Apel București.2014 CREARE AN!!!

1 Eu dintotdeauna sunt bogăție fabuloasă.

2 Eu dintotdeauna materializez aur.

3 Eu dintotdeauna dizolv orice frică, îndoială, insecuritate.

4 Eu dintotdeauna dizolv orice mândrie, aroganță, grijă.

5 Eu dintotdeauna sunt bucurie, fericire, bogăție fabuloasă.

6 Eu dintotdeauna sunt maestru al timpului și manipulez timpul.

7 Eu dintotdeauna sunt bilocația (a te afla în același timp în două locuri - n.r.) și activez glandele pituitară și pineală.

8 Dintotdeauna cotația aurului urcă maxim.

9 Dintotdeauna îmi ridic frecvența ADN-ului la Dumnezeul meu.

10 Dintotdeauna îmi activez ADN de alien.

11 Dintotdeauna îmi recapăt absolut toate proprietățile și banii (inclusiv de la Adobriței, Frățilă, Neagu, Nicu, Dubai, Elena - Mihai, Radu Șerban).

12 Eu dintotdeauna îmi cumpăr un iaht (peste 75 de picioare) și un avion.

13 Eu dintotdeauna sunt liber, fabulos de bogat, sănătate radiantă și în siguranță să pot călători alături de copiii mei.

14 Eu dintotdeauna formez și obțin o rețea de restaurante superprofitabile în Washington State USA și alte afaceri superprofitabile (peste 100.000 pe lună profit). 15 Eu dintotdeauna călătoream cu Ramtha și YT peste tot în World Tour.


FOTO: Una din filozofiile Școlii Ramtha este că „nu ai nevoie de preoți sau misionari ca să intervină, pentru a te îndepărta pe tine de o comuniune directă cu Dumnezeu”. Credinciosul are o experiență directă cu Dumnezeu.Planurile de afaceri: imobiliare și licitații

Radu Nemeș avea sume impresionante la dispoziție, mai multe milioane de euro. Ofițerii FBI au descoperit un document care a fost redactat de acesta, în care apăreau mai multe idei de afaceri. „Finanțare diverse afaceri pe termen foarte scurt (câteva luni), cu diverse comisioane, eventual casă de amanet cu garanții electronice, auto, case etc,” era una din idei. O alta era participarea la licitații. Motivul: „La ANAF, la licitația a III-a, prețul scade la 50% din prețul inițial de evaluare, prețul pieței; la executorii judecătorești, la a III-a licitație, prețul scade și mai mult; la bănci, prețul scade de regulă numai până la 75% din evaluare etc”. Alte propuneri de afaceri: să achiziționeze favorabil o vilă în Bacău, două terenuri în Băneasa, o clădire în fața mall-ului din Bacău, sau să ridice locuințe în Capitală. „Se achiziționează teren, circa 300 mp cu 400-500 euro/ mp, pe acest teren se pot construi în regie proprie un P+3, 8 apartamente, 450 mp construiți + 50 mp casa scării. Preț construcție: 350 de euro/mp, preț vânzare 850-900 euro/mp. Câștig minim: 30% din banii investiți,” era planul de investiție în București.


FOTO: În desenele sale, Nemeș arată că mai are bunuri atât în Dubai, dar și în România, pe care vrea să le valorifice. Banii urmau să ajungă, în final, în SUA. Problema banilor pe care voia să-i recupereze este ridicată frecvent în jurnal.Sorin Blejnar, despre relația de prietenie cu Codruț Marta

La ultimul termen de judecată din acest dosar au fost audiați mai mulți inculpați. Cel mai cunoscut dintre aceștia este fostul șef al Fiscului, Sorin Blejnar (foto stânga). El făcea parte, alături de Codruț Marta - fostul său șef de cabinet, Viorel Comăniță (foto dreapta) - fost director la Autoritatea Națională a Vămilor), Dan Secăreanu - fost șef al SGIPI Constanța și Elan Schwartzenberg - fostul patron al postului Realitatea TV - din palierul de protecție al grupării „Regelui Motorinei”, potrivit procurorilor DNA. Marta (căutat prin Interpol, arestat preventiv în lipsă) și Schwartzenberg (fugit din România) sunt cercetați într-un dosar separat de această anchetă. Pe scurt, oficialii statului român (Blejnar și Comăniță) ar fi blocat controalele Fiscului la compania Excella Grup Real, controlată de soții Nemeș.


FOTO: Sorin BlejnarPierderile de memorie

Diana Nemeș: „Știu că soțul meu îl cunoștea pe Marta Codruț, nu știu dacă îi cunoștea pe Schwartzenberg Elan și pe Blejnar Sorin”. Femeia a avut o apărare inedită, ea a susținut că nu-și aduce aminte cum au plătit proprietățile din SUA, pe care le-a evaluat la sute de mii de euro, și dacă a avut beneficii de la Excella. „Menționez că toate momentele în care am arătat că nu-mi aduc aminte sunt concordante cu realitatea, după momentul arestării mele și separația de copii, mi-au provocat trauma, urmez consiliere psihologică și am constatat că am și pierderi de memorie”, a explicat Diana. Despre faptul că s-au mutat peste ocean, ea a arătat că: „Aveam o legătură de spiritualitate cu SUA, întrucât acolo era sediul școlii de spiritualitate”.


FOTO: Viorel ComănițăBlejnar a dat și el o declarație în calitate de inculpat, în care a respins acuzațiile DNA. El a explicat că era amic cu fostul său șef de cabinet, Codruț Marta. „La desemnarea lui am avut în vedere relația de prietenie pe care o aveam. După ce acesta a plecat în privat, relațiile s-au răcit pentru că nu mai aveam aceleași cercuri și ne întâlneam mult mai rar”, a precizat Blejnar. Magistrații l-au întrebat pe Blejnar despre mai multe întâlniri conspirative, în care a fost filat de SRI. „Se întâmpla să ieșim la masă cu Comăniță și Marta și, de asemenea, și cu Schwartzenberg. Știu că Marta era prieten cu Schwartzenberg. Numele lui Radu Nemeș nu l-am auzit niciodată de la Marta”, a explicat Blejnar.

Martor cheie: șoferul lui Marta

Următorul termen din acest dosar a fost stabilit pentru data de 9 martie, când încep audierile de martori. Viorel Comăniță a cerut audierea lui Florin Țapu - șoferul lui Codruț Marta (foto). Motivul: șoferul știe mai multe amănunte de la o întâlnire din 5 martie 2012, dintre Comăniță și Marta. Instanța urmează să se pronunțe pe aceste cereri.


FOTO: Codruț MartaDeclarația lui Comăniță

La ultimul termen din proces, pe 9 februarie, Comăniță a dat o declarație, în care a negat că l-ar fi protejat pe Nemeș și firma acestuia, Excella. El a negat toate acuzațiile DNA. „Nu am discutat cu Marta la telefon și cu nicio altă persoană despre Excella sau inculpații din această cauză”, a precizat acesta. El a arătat instanței că în iulie 2012, Marta s-a întâlnit în curtea casei sale cu Nemeș. „S-a mai întâmplat în două rânduri ca Marta să mă roage să se întâlnească la mine acasă cu alte persoane și am fost de acord. Aceste persoane le-am văzut, ca și pe Nemeș, la mine în curte, persoanele acestea nu sunt în prezenta cauză. Nu știu dacă Marta practica acest sistem de întâlniri în casele private ale prietenilor și cu alte persoane”, a declarat Comăniță.

Potrivit rechizitoriului, în 2011, Nemeș i-a transferat lui Schwartzenberg suma de 1,1 milioane de euro. Totul s-a făcut prin intermediul offshore- ului Corralys Investment Limited (Emiratele Arabe Unite) către compania Melici Management Inc (Liechtenstein). Primele plăți au fost făcute pe 6 și 12 octombrie 2011, iar alte două transferuri au fost făcute pe 13 și 22 decembrie 2011. În luna mai a aceluiași an, Elan cumpărase Realitatea TV. Pe 10 februarie 2012, Marta și Nemeș au discutat codificat despre aceste transferuri de bani și cuantumul banilor. Marta i-a atras atenția că „nu erau toate, erau numai o parte”, și că mai trebuie „celelalte să i le dau lu’ ăla”.
Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
01:16 Băsescu, STAND-UP CU NOUL PREMIER: „Dacă vedeți în unele poze fața lui Tudose..." 01:14 Olguța A RATAT ŞANSA CARIEREI. Toți membrii PSD vorbesc despre asta 01:11 Dan Andronic, IPOTEZĂ-ȘOC în cazul lui Tudose. Strategia lui Iohannis 01:11 Băsescu l-a „UMILIT” pe Gelu Vișan în direct la TV! Replica pe care nu o va uita NIMENI 00:50 Băsescu TUNĂ și FULGERĂ după numirea lui Tudose premier: „Iohannis a făcut CEL MAI URÂT lucru! TRĂDARE” 23:51 Tudose, ATACAT fără MILĂ de presa internațională: „Dragnea pierde din popularitate chiar dacă...” 23:36 Lista echipei lui Tudose: Numele de miniștri vehiculate în PSD - surse 22:39 Cine este Mihai Tudose, premierul PSD: Profesor la SRI, acuzat de plagiat, mic maestru în șah - biografie 22:37 ULTIMA BOMBĂ ÎN PSD! S-a vorbit despre o MARE TRĂDARE 22:36 Inedit! Reacția SRI despre premierul PSD Mihai Tudose 22:24 EXCLUSIV EVZ - Tudose către liderii PSD: „Nu vreau să fiu vedetă TV” 22:18 BOMBĂ ÎN PSD! Tudose A FOST DENUNŢAT LA DNA. Planul lui Dragnea SE POATE NĂRUI. Rămâne de văzut CE REACŢIE VA AVEA IOHANNIS 22:00 Tudose şi SECRETELE SOŢIEI SALE. Sunt în joc MILIOANE DE EURO. Detalii explozive 20:03 EXCLUSIV EVZ - Directorul de cabinet al lui Mihai Tudose a lucrat 13 ani pe „analiză-sinteză” în sistemul de siguranță națională, iar soția lui lucrează la UM 0472 și predă la SRI / DOCUMENTE 19:22 Iohannis: „Îl desemnez pe domnul Tudose ca viitor prim-ministru” - LIVE TEXT 18:22 MIHAI TUDOSE era prieten apropiat cu „Anaconda”, generalul SRI Elena Istode. TUDOSE a fost ACUZAT de PONTA că este OFIȚER ACOPERIT! 18:05 Udrea ÎL CRITICĂ DUR Dragnea: „Praf și pulbere. A aruncat PSD ÎN HAOS” 15:55 Propunere SURPRIZĂ a PMP pentru funcția de premier 15:06 CONSULTĂRI la COTROCENI. Băsescu: „Desemnarea PSD este una ratată, menită să-l atragă pe Iohannis într-o capcană. PMP l-a propus premier pe Sigfried Mureșan” | LIVE TEXT 10:03 CULISELE CEx PSD. Drumul NOMINALIZĂRII lui Mihai Tudose spre Palatul Cotroceni

Articole salvate