Editura Evenimentul si Capital

Catedrala Neamului, construită și cu bani de la stat

Macheta Catedralei Neamului
Autor: | | 0 Comentarii | 1137 Vizualizari

Biserica Ortodoxă va înălța Catedrala Neamului cu banii de la enoriași dar și cu un ajutor substanțial acordat de Guvern pentru această construcție încă de anul trecut.

Potrivit datelor furnizate de Cancelaria Primului-Ministru, secretariatul de stat pentru culte a subvenționat Catedrala Neamului, în 2015, cu 35 de milioane de lei, în două tranșe, una de 25 de milioane de lei și alta de zece milioane de lei.

Lista unităților de cult - anexată unui răspuns al secretarului de stat Victor Opaschi, șeful secretariatului de stat pentru Culte, la o interpelare - care au primit bani de la Secretariatul de Stat pentru Culte cuprinde peste o mie de poziții. Sume mari a primit și catedrala din Arad (500.000 de lei), catedrala din Curtea de Argeș (un milion de lei), un centru eparhial din Bistrița-Năsăud (3,5 milioane de lei), un protopopiat din Botoșani (trei milioane de lei) sau catedrala din Cluj (1,5 milioane de lei). 

În răspunsul la interpelare, Opaschi scrie că „problema impozitării venituriloe realizate de lăcașurile de cult este una extrem de sensibilă și trebuie abordată ținându-se cont că veniturile (...) sunt utilizate în beneficiul cetățenilor”.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

sâmbătă, 21 octombrie 2017 Autor: Ionel Dancu

Vanghelie: Tudose e prizonier!

sâmbătă, 21 octombrie 2017 Autor: Ionel Dancu

Tudose se ține de surprize prin Ardeal

sâmbătă, 21 octombrie 2017 Autor: Ionel Dancu

PNL plânge după Klaus Iohannis

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate