Catedrala Mântuirii Neamului, finanţaţă şi de CJ Timiş: Trebuie să fim mândri că patriarhul este din judeţul Timiş

Catedrala Mântuirii Neamului, finanţaţă şi de CJ Timiş:  Trebuie să fim  mândri că patriarhul este din judeţul Timiş

Consiliul Judeţean Timiş a decis să finanţeze construirea la Bucureşti a Catedralei Mântuirii Neamului cu 100.000 de lei. Patriarhia ceruse să fie ajutată cu 300.000 de lei.

Potrivit Ştirilor PROTV, la finalul lunii decembrie, Patriarhia a trimis o solicitare primăriilor şi consiliilor judeţene prin care a cerut ajutor financiar. CJ Timiş a fost de acord. Suma pe care a cerut-o Patriarhia Română Consiliului Judeţean Timiş a fost de 300.000 de lei. În timp ce au stabilit bugetul pentru anul 2014, aleşii judeţeni au decis să onoreze solicitarea Patriarhiei cu o treime din suma. Astfel că, 100.000 de lei din bugetul judeţean vor merge în conturile Patriarhiei pentru a ajuta la construcţia Catedralei Mântuirii Neamului.

Întrebat de reporterul StirileProTV care sunt motivele pentru care Consiliul Judeţean Timiş a alocat bani pentru acest obiectiv, preşedintele Titu Bojin a declarat: “Simplu: credinţa în Dumnezeu, în dorinşa de a fi oameni şi de a fi alături de ceea ce înseamnă Biserica, ştiu eu, indiferent de culte, ea este alături de oameni. Judeţul Timiş, care este unul dintre cele mai bogate judeţe, dacă discutăm de 100.000 lei este o sumă care poate fi alocată de Consiliul Judeţean, chiar dacă ne pare rău că nu am putut şi nu putem să alocăm suma care a fost cerută de Patriarhie. Au cerut 300.000, am aprobat 100.000, sigur că vor fi probabil şi alte instituţii şi alte judeţe, care vor aproba. Noi atât am putut, am considerat că este corect”.

De asemenea, întrebat dacă vor fi mulţi credincioşi din judeţul Timiş care vor ajunge să se roage în Catedrala Mântuirii Neamului, Titu Bojin a răspuns: “Eu cred că Patriarhia reprezintă şi credincioşii din judeţul Timiş şi cred că trebuie să fim cu atât mai mândri că patriarhul este din judeţul Timiş, de la Dobreşti, şi eu cred că ar trebui să fie pentru toţi credincioşii, indiferent de cult”.

Ne puteți urmări și pe Google News