Câte atentate au fost lichidate de autoritățile din Franța în timpul Euro 2016

Câte atentate au fost lichidate de autoritățile din Franța în timpul Euro 2016

Pe perioada desfășurării Campionatului European, autoritățile din Franța au dejucat cel puțin două atentate, anunță Bernard Cazeneuve, ministrul de interne francez.

Deși s-a anunța a fi extrem de expus potențialelor atentatelor teroriste, turneul final din Hexagon a trecut cu bine peste acest aspect. Recent, Franța a fost cutremurată de tragicul eveniment de la Nisa, iar ministrul de interne francez, Bernard Cazeneuve, a anunțat că nu mai puțin de 16 atentate au fost lichidate de curând, două dintre ele au fost înregistrate în timpul Europeanului. Unul dintre atentate ar fi urmat să aibă loc în seara finalei dintre Portugalia şi Franţa, desfășurată pe 10 iulie, pe „Stade de France”, din Saint-Denis.

Cazeneuve a mai spus că acţiunile desfăşurate de serviciile de informaţii „au dus, de la începutul anului, la arestarea a 160 de indivizi, implicaţi de aproape sau de departe în activităţi cu caracter terorist şi la evitarea unui număr semnificativ de atentate, dintre care, dacă noi n-am fi avut această acţiune, unele ar fi putut fi comise în timpul EURO 2016”.

Bugetul de securitate alocat pentru Campionatul European din Franța (înaintea, în timpul și după meciuri) a fost de 17 milioane de euro, patru milioane fiind suportate de UEFA. 

Ne puteți urmări și pe Google News