Editura Evenimentul si Capital

Cătălin Predoiu își critică colegii din PNL. "E nevoie de un nou guvern"

Autor: | | 6 Comentarii | 482 Vizualizari

Prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, a lansat un mesaj dur către colegii săi din partid, cărora le atrage atenția că este nevoie de un nou guvern, și asta în perioada următoare, nu "la calendele grecești". El susţine, într-o postare pe blog, că excedentul bugetar, măsurile sociale şi rata de creştere economică prezentate de guvernanţi sunt "cele mai evidente înşelătorii trade mark Ponta".

"Guvernarea Ponta a turnat apă în benzina economiei şi acest lucru se va vedea în 2015, dacă nu venim rapid cu politici stimulative şi cu o credibilitate înnoită de un nou guvern pro-economie, pro-România Business. Voi continua să sprijin cu toate eforturile mele construirea şi instalarea unui nou guvern pro-România Business, care să transforme economia românească într-una competitivă şi să creeze locuri de muncă şi mai multe venituri pentru gospodării. A renunţa la acest obiectiv sau a-l amâna la „calendele greceşti" din motive politicianiste inventate, înseamnă a sacrifica interesele de azi şi de mâine ale economiei naţionale şi ale cetăţenilor români", scrie Predoiu, desemnat premier al guvernului din umbră al PNL.

Predoiu este de părere că "realizările economice clamate de guvernarea Ponta intră în sfera înşelătoriei".

"Astfel, excedentul bugetar este strict efectul a doi factori de natură conjuncturală (vânzarea de către Guvern a certificatelor verzi, recoltă agricolă de excepţie), precum şi a unuia de natură administrativă - sacrificarea investiţiilor. Excedentul bugetar s-a datorat unor factori greu de presupus că vor reapărea şi în 2015, precum şi prin sacrificarea din nou a investiţiilor. Este un excedent 'păgubos' pentru 2015! Un excedent 'sănătos' rezultă din 'triada de creştere' formată din politici economice stimulative - creşterea veniturilor companiilor - creşterea naturală a gradului de colectare a taxelor generate de companii în consecinţă. În privinţa ratei de creştere economică, Predoiu este de părere că aceasta este una modestă, 'scoasă cu greu de statistică'. România trebuie să îşi propună o creştere economică ambiţioasă, de 5% câţiva ani la rând, pentru că are atu-urile necesare. Numai cu un orizont ambiţios de creştere economică şi politici de stimulare a afacerilor putem schimba în bine traiul zilnic al oamenilor", mai scrie prim-vicepreşedintele PNL.

În ceea ce priveşte beneficiile sociale, prim-vicepreşedintele PNL atrage atenţia asupra faptului că măsurile sunt determinate electoral şi creează la nivelul bugetului pe 2015 'un efort de finanţare greu de suportat, chiar dacă Guvernul Ponta se arată optimist'.

"Guvernul Ponta are în vedere să acopere acest deficit în a doua parte a anului 2015 cu noi impozite şi taxe (cel mai probabil la nivel local), după ce ar trece, desigur, pericolul unei moţiuni de cenzură în primăvară şi ar duce (din nou) societatea românească 'cu preşul', ca să îşi salveze pielea politică", a menţionat Predoiu.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate