Editura Evenimentul si Capital

Cătălin Predoiu a început să se gudure pe lîngă Klaus Iohannis. Simte miros fripturii care e un Guvern PNL?

Ion Cristoiu
Autor: | | 9 Comentarii | 2103 Vizualizari

Joi, 28 ianuarie 2016, Călin Popescu Tăriceanu a anunţat o iniţiativă legislativă prin care numirea Procurorului General, a procurorului şef al DNA, a preşedintelui ICCJ să nu mai depindă de nici un factor politic.

Potrivit Legii în vigoare, numirile respective, cruciale pentru că au strînsă legătură cu cătușele, principala armă în democraţia românească de Hăis-Cea, sînt făcute de factori politici, cel decisiv rămînînd Preşedintele Republicii. Iniţiativa, formulată mai demult şi de lideri de opinie care nu fac parte din Divizia Presă a Binomului SRI-DNA şi de ONG-uri cu adevăr neînregimentate, ar avea menirea de a scoate şefiile principalelor instituţii de forţă de sub autoritatea Preşedintelui.

Proiectul poate fi discutat. Eu, de exemplu, nu cred că numirea procurorului şef al DNA de către CSM ar scoate această funcţie de sub orice influenţă. Avînd în vedere reţeaua din Justiţie în orice moment ne putem aştepta ca în fruntea DNA să vină un ofiţer acoperit. Ceea ce ar mai fi rău decît dacă ar veni un om al Preşedintelui.

Indiferent de poziţia faţă de iniţiativă, ea trebuie dezbătută calm, la rece şi pe îndelete. Împotriva iniţiativei s-a ridicat cu mare huiet Cătălin Predoiu. Vă mai amintiţi cine e Cătălin Predoiu? Probabil că nu, deoarece, de două luni, de la instalarea Guvernului Dacian Cioloş, Cătălin Predoiu a dispărut din prim-planul opiniei publice. Pînă la instalarea Guvernului Dacian Cioloş – Cătălin Predoiu se plimba prin tîrgul mediatic cu o tabliţă spînzurată de gît pe care scria: Voi fi sigur premier al Guvernului PNL!

Mai mult, ca să ajungă premier, Cătălin Predoiu se cufundase pînă la gît în rahatul unui oportunist rar întîlnit în România, ţară eminamente de oportunişti înainte de a fi eminamente agrară. Orice politician înhăţat de Binomul SRI-DNA, purtat prin faţa naţiunii în cătuşe, avea parte de flegma lui Cătălin Predoiu. Pentru că parvenirea sa ca premier depindea de Klaus Iohannis, Cătălin Predoiu nu zăbovea o clipă în linguşirea publică a Stăpînului de la Cotroceni. Lucru oribil, deoarece Klaus Iohannis îi dăduse un ghiont şi-i luase locul la candidatura PNL la preşedinţie, candidatură pentru care Cătălin Predoiu era în stare să se vîndă şi pe el însuşi.

Prin desemnarea lui Dacian Cioloş, Klaus Iohannis i-a mai administrat o labă peste ochi lui Cătălin Predoiu. Scheunînd, Cătălin Predoiu s-a retras din prim-plan. Îl credeam dacă nu mort politic, atunci măcar resemnat. După ce ţi se dau două palme de vezi stele verzi, te retragi într-un colţ, gîndindu-te dacă nu cumva ar fi mai bine să te laşi.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate