Editura Evenimentul si Capital

Cât de justă este propunerea CNA pentru Alegerile Locale? | CLINICA

Autor: | | 0 Comentarii | 189 Vizualizari

Propunerea Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) pentru posturile TV și radio în privința alegerilor locale - Televotul sau anchetele din stradă nu trebuie să fie prezentate ca fiind reprezentative pentru opinia publică.

 Românii sunt chemați la vot în data de 5 iunie, iar reflectarea campaniei electorale în audiovizual trebuie să respecte, pe lângă prevederile legale din actele normative, și decizia CNA privind regulile de desfășurare a campaniei pe TV și radio. Proiectul CNA este supus dezbaterii publice, pe site-ul instituției, până la data de 8 aprilie. Iată principalele reguli extrase din proiect:

- Candidații se pot face cunoscuți și își pot promova ideile aproximativ o lună (între 6 mai – 3 iunie). Toți competitorii electorali (independenți sau din partid) au acces gratuit la posturile de radio și de televiziune.

- Toți radiodifuzorii (publici și privați) sunt obligați să fie echilibrați, echidistanți și corecți. Posturile radio și TV pot avea doar trei formate de emisiuni pentru relatarea perioadei electorale: emisiuni de tip informativ, emisiuni electorale și dezbateri politice.

- Emisiunile electorale şi cele de dezbatere electorală trebuie să titreze tipul emisiunii pe ecran, „afişat în mod vizibil pe toată durata difuzării în cazul posturilor de televiziune.

- Spoturile publicitare electorale pot fi difuzate numai în cadrul emisiunilor electorale și dezbaterilor politice.

- În cadrul emisiunilor electorale și de dezbateri electorale este interzisă combinarea de culori, semne grafice sau sunete care să evoce simbolurile naționale ale României ori ale altui stat.

DIAGNOSTIC: Sănătos pentru orice societate democratică, cu o singură precizare: ARTICOLUL 11 - „televotul sau anchetele făcute pe stradă, în rândul electoratului, nu trebuie să fie prezentate ca fiind reprezentative pentru opinia publică” – de ce să realizezi un material care să nu fie reprezentativ pentru opinia publică și, mai cu seamă, de ce să-l difuzezi?

Sunt Gabriel Fereșteanu și dau un diagnostic în fi ecare săptămână.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Monden

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate