Editura Evenimentul si Capital

Casa Regală a României, implicată într-un nou scandal

Familia Regală a României din care a fost exclus Prințul Nicolae (dreapta) FOTO: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
Autor: | | 4 Comentarii | 2127 Vizualizari

O jurnalistă cu simpatii monarhiste susține că mesajele Casei Regale n-ar aprține Regelui Mihai

Astăzi se împlinesc 68 de ani de când Regele Mihai I al României a fost silit de comuniști să abdice de la tron. După aproape șapte decenii de la acel fatidic 30 decembrie 1947, Casa Regală a României e implicată într-un nou scandal. Veridicitatea urărilor de Crăciun transmise de Regele Mihai este pusă la îndoială de jurnalista Roxana Iordache. Mai mult, ea susține că Regele Mihai n-a semnat nici pentru retragerea titlurilor Principelui Nicolae.

Acuzații

Fostă jurnalistă la „România liberă”, Roxana Iordache, cunoscută drept o monarhistă convinsă, a șocat, zilele trecute, cu o postare pe Facebook: „Am o rugăminte, nu mai preluați mesaje semnate de Regele Mihai, sunt false. Regele e izolat, nici ordinul de retragere a titlului Prințului Nicolae nu l-a semnat. Să nu ne mai amăgim, asta e realitatea. Aștept să mă dea în judecată cine se crede în drept să mă contrazică”.

Afirmațiile Roxanei Iordache vin la doar câteva zile după un alt scandal legat de Casa Regală. Marilena Rotaru, co-președinte al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, s-a retras din această organizație, postând, tot pe Facebook, un mesaj edificator: „Nimeni și nimic numi poate cere să abandonez valorile în care am crezut și cărora mi-am dedicat întrega mea viață. Nici mizeriile aruncate din nou asupra mea, în stil pur securistic, de oameni ai serviciilor vopsiți în monarhiști. Climatul moral al Alianței a fost grav deteriorat, capitalul meu de încredere s-a epuizat, astfel că nu pot asista la compromiterea monarhiei din interiorul unui organism creat pentru a o susține”.

Un alt jurnalist cunoscut pentru opiniile sale promonarhie, Marius Ghilezan, spune despre Regele Mihai că ”cineva se foloseşte de starea sa precară de sănătate’”

În replică, Ioan Luca Vlad, avocatul Casei Regale, a precizat că Roxana Iordache va fi acționată în judecată. „Majestatea Sa Regele este foarte indignat de aceste acuzaţii, care sunt cu totul false şi sunt extraordinar de grave, pentru că pun sub semnul întrebării capacităţile sale şi libertatea sa de acţiune. În următoarele zile va începe o procedură judiciară împotriva doamnei Roxana Iordache”, a precizat Vlad, pentru „Adevărul”.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate