Editura Evenimentul si Capital

Cărțile copilăriei-donații și club de lectură

Autor: | | 0 Comentarii | 348 Vizualizari

Editura Curtea Veche a pornit campania de donații “Cărțile copilăriei în fiecare casă” pentru a aduce cartea aproape de copiii din zonele rurale ale țării. La sfârşitul lunii februarie, echipa Curtea Veche Publishing a vizitat şapte școli din comunitățile rurale ale județului Iași, aducând bucuria cărților în localitățile Plugari, Șipote, Trifești, Probota, Comarna, Schitu Duca și Prisăcani.

Peste 1300 de copii au primit volumele colecţiei “Cărţile copilăriei”, seria de cărți ce stă la baza unui program național de lectură iniţiat de Curtea Veche Publishing şi susținut de membrii Familiei Regale a României. Proiectul cuprinde, alături de donaţii de carte şi cluburi de lectură, vizite în şcoli, întâlniri cu părinţi, profesori şi elevi şi ateliere de lectură în librării. 

Programul de lectură propus are la bază cauze cât se poate de obiective: statisticile îngrijorătoare privind rezultatele slabe în sistemul educaţional, scăderea dramatică a lecturii în rândul copiilor, dificultăţi în înţelegerea textelor şi lipsa programelor de lectură. Însă, așa cum au decoperit membrii echipei Curtea Veche, chiar şi un gest mic precum oferirea unei cărţi poate avea urmări vizibile.

Oana-Raluca Silion, consilier educativ la Şcoala Gimnaziala Şipote din judeţul Iaşi a transmis editurii reacţiile copiilor, care au primit cu emoție și bucurie cărțile oferite.: Orice pas făcut de copii către lectură și cunostere are nevoie de un sprijin. Iar prezența dumneavoastră în școală noastră a fost un adevărat succes. În pauzele de după actvitatea echipei dvs, după ce au primit cărțile oferite de editură, toți erau cu nașul în cărți. Dumneavoastră ați reușit în mai puțin de o oră ceea ce noi încercam să facem zi de zi: să le stârniți interesul și curiozitatea pentru cărți. Fără nicio excepție, toți elevii au început să citească din cartea primită, chiar din momentul în care și-au luat locul în bancă, după vizită dumneavoastră. A două zi se lăudau că au citit aproape toată cartea, majoritatea elevilor aveau cartea în ghiozdan, sub bănci, cu un semn de carte pus discret la pagină la care au rămas. Erau foarte simpatici și dornici să citească și celelalte cărți.”

Școlile vizitate, multe dintre ele greu accesibile din cauza inexistenței unor drumuri asfaltate, nu dispuneau de biblioteci dotate corespunzător sau un aveau deloc biblioteci, iar cei mai mulți dintre copii nu aveau nici măcar o carte proprie. Mai mult, un număr îngrijorător de mare dintre copiii aflați în clasele V-VIII nu pot încă citi cu ușurință.

Pagina 1 din 2
Tag-uri:Stirile zilei

Alte articole din categoria: Cultură

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate