Editura Evenimentul si Capital

Cartel Alfa îi cere lui Grindeanu s-o DEMITĂ pe Olguța Vasilescu

Sindicaliștii de la Cartel Alfa spun că așteaptă de 3 luni să vadă un draft al Legii salarizării unitare.
Autor: | | 6 Comentarii | 2967 Vizualizari

CNS Cartel ALFA cere premierului demiterea de urgenţă a ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, dar și pe ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social – Gabriel Petrea - pentru „modul defectuos şi incompentenţa cu care au abordat elaborarea” proiectului legii salarizării bugetarilor.

Într-o scrisoare deschisă adresată premierului Sorin Grindeanu, sindicaliștii de la CNS Cartel Alfa spun că de trei luni așteaptă să vadă un draft al Legii salarizării bugetarilor.

„În practică, dincolo de declaraţii, membrii guvernului actual acţionează exact de aceeaşi manieră precum Guvernul Boc, care a impus legi cu efecte care s-au dovedit dezastruoase, în baza unei proceduri care a exclus dialogul cu partnerii sociali. (...) În ceea ce priveşte proiectul legii salarizării unitare în sectorul public, organizaţiile sindicale deţin o largă expertiză sectorială şi inter-sectorială cu care pot contribui, alături de membrii şi experţii guvernului, la analiza aprofundată a aspectelor privind eliminarea discrepanţelor salariale, echivalarea funcţiilor între sectoarele de activitate şi definirea principiilor legii în mod corect, astfel încât rezultatul să fie o lege clară, echitabilă şi durabilă. Cu toate acestea, după aproape trei luni de la iniţierea ei, încă nu avem un draft al proiectului de lege, consultările s-au făcut numai în câteva sectoare şi numai pe grila lor, aceste consultări fiind, în cel mai bun scenariu, o caricatură. Nu se poate realiza o dezbatere transparentă doar cu promisiuni şi pe bâjbâite, cu fragmente de anexe prezentate fugitiv şi disparat, apoi confiscate", se arată în scrisoarea deschisă transmisă de CNS Cartel Alfa către Sorin Grindeanu.

N-au primit niciun draft al legii!

Sindicaliştii arată că o lege organică atât de importantă trebuie să treacă printr-o amplă dezbatere publică, cu toate federaţiile sindicale, din toate domeniile de activitate. Sindicaliștii subliniază că nu au primit până acum nici măcar un draft al proiectului legii şi nici nu au fost parcurse toate domeniile bugetare, dând exemplul domeniul administraţie publice centrale şi locale, televiziunea publică și radioul, care nu au fost invitate la consultări!

„Mai nou, aflăm acum că proiectul legii salarizăriii unitare va fi prezentat în parlament ca iniţiativă legislativă a unor parlamentari PSD. Acest demers este o sfidare din partea miniştrilor muncii şi dialogului social la adresa partenerilor sociali şi practic dezvăluie cu claritate scopul avut de reprezentanţii guvernului de la bun început: eludarea cu totul a dialogului social şi a unei dezbateri publice serioase şi aplicate. Se doreşte transformarea unei iniţiative guvernamentale, care implică responsabilitatea unui proces legislativ transparent (punerea spre consultare pe site timp de 10 zile, avizarea în Comisia de Dialog Social, avizarea în Consiliul Economic şi Social), într-o iniţiativă parlamentară”, se arată în documentul citat.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate