Editura Evenimentul si Capital

Care ai omorât-o pe Ionica? | Viața la Curte

Eliza Ene-Corbeanu
Autor: | | 0 Comentarii | 2343 Vizualizari

Ionica zăcuse moartă vreo trei zile. Cârduri de muște și felurite neamuri de viermi începeau să-și facă apariția pe trupul ei dezgolit și vânăt.

Tăciune era singurul care o plângea, cu un schelălăit ascuțit și supărător. Stătea lângă ea, făcut covrig, ca o javră de mulți purici ce era, privind-o cu fața bleagă și cu urechile pleoștite.

Nici să latre ca lumea nu era în stare, dar tocmai pentru asta îl iubise stăpâna lui: era un câine aproape mut, care nu speria pe nimeni și nu trezea vecinii în miez de noapte.

Era primăvară, abia se dezmorțeau râmele, iar oamenii începuseră să mișune pe la porți. Numai Ionica nu se mai arăta, iar vecinii începeau să intre la griji.

- Auzi, fă, da tu pe panarama asta ai mai văzut-o? Ori nu-și mai poate mișca fundul de la atâtea vizite?

- Nu știu, fată, că e lumina tot stinsă de vreo două nopți. S-o fi mutat să avem și noi liniște pe stradă. M-am săturat de ea până în gât.

- Ce să plece asta? N-ai să vezi! Unde găsește ea mai mulți fraieri ca aici? Că toți țiganii și românii trage la poarta ei, ca muștele la rahat.

- Fată, eu îl tot aud pe Tăciune cum schelălăie în casă. O fi pățit asta ceva, de ne trezim cu poliția pe cap. Hai mai bine să aruncăm un ochi.

- Lasă-mă în pace, eu nu intru în case de curve.

- Hai, mă, Mariano, nu fi proastă, că nu se ia! Mi-e frică să mă duc singură.

- Dacă află al meu, mă rupe cu bătaia.

Și uite așa au dat peste Ionica, moartă de-a binelea, cu miros și tot tacâmul, cu țeasta crăpată și gâtul plin de vânătăi, dar păzită cu strășnicie de Tăciune. A vuit tot cartierul și săptămâni întregi lumea a avut ce bârfi. Numai prin filme mai vezi așa ceva, iar pentru cei care o cunoscuseră era un adevărat eveniment social.

- Cică se îndrăgostise de ea un parlamentar. Și fiindcă n-a convins-o să renunțe la alți bărbați, s-a jurat c-o omoară.

- Ce vorbești, că era cu toți ăia din clanurile de interlopi. Mare lucru că n-au tăiat-o mai demult.

Apăreau o grămadă de așa-ziși martori, care nu făceau decât să răsucească nervii anchetatorilor, plictisiți și dornici să sfârșească treaba pe care, oricum, o făceau cu silă.

- Oare cine o s-o îngroape? Avea pe cineva, neamuri? se întrebau femeile ce deveniseră foarte preocupate de soarta moartei.

Sărmana Ionica n-avea pe nimeni. Aparținea fiecărui bărbat care se bucura de trupul ei, iar acum o aștepta frigul sicriului și uitarea mormântului.

- Ar trebui să o înmormântați voi, ăștia cu pantalonii căzuți în șosete în fața ei, comenta o femeie.

Ei, dar mădularul bărbătesc nu cunoaște ce-i aia datorie morală și nici nu se sinchisește de un trup țeapăn și rece de femeie. N-o mai știa niciunul, toți o uitaseră.

Ionica a ajuns într-un frigider la medicină legală, așteptând să fie sfârtecată pentru buna desfășurare a anchetei.

Moartea fusese tainul ei de păcate...

Cercul suspecților era destul de larg. Cum fusese dragostea Ionicăi pentru bărbați. Săptămâni întregi, poliția a făcut audieri, scormonind trecuturi rușinoase și adevăruri compromițătoare.

Într-o zi, în fața anchetatorilor a ajuns Fane, taximetristul. Toate lumea știa că fusese îndrăgostit de Ionica. Clocotea ura în privirea lui, iar cuta adâncă de pe frunte îi trăda firea aspră și răzbunătoare.

- Ia zi, de ce ai omorât-o?

- Da ce, eu am omorât-o?

Asta e soarta curvelor care se cred prea doamne.

- Ce vrei să spui ?

- Exact cum auzi. Eu am fost băiat bun, am vrut s-o iau de nevastă, dar Loganul meu era prea jegos. Doamna voia limuzine.

- Ai iubit-o? De asta ai omorât-o?

- N-auzi, domn'e, că n-am omorât-o eu?

Fețele anchetatorilor cerșeau disperate răspunsuri. Aveau nevoie de un autor, oricum ar fi fost el, și se agățau de orice amănunt.

- Știm că tu ai omorât-o! Unde erai în lunea în care a fost omorâtă, între orele 7 și 10 seara?

Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației

Pagina 1 din 2
Tag-uri: ionica, omor, crimaStirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate