Editura Evenimentul si Capital

Povestea celui mai GHINIONIST ROMÂN. Caragiale la Găești: Afacerea „Două loturi”. Cum s-au evaporat 3,6 milioane de euro din viața unui jucător la Loto care a DISTRUS BILETUL câştigător

16 milioane de lei a aruncat la gunoi odată cu biletul unul dintre cei doi câştigători din Găeşti
Autor: | | 15 Comentarii | 10576 Vizualizari

Un dâmboviţean din Găeşti a devenit cel mai ghinionist român din istoria recentă a Loteriei, după ce a aruncat la gunoi un bilet care i-ar fi adus peste 16 milioane de lei la 6/49. Omul a povestit reporterilor cum a distrus toate biletele pe care le cumpărase, inclusiv pe cel câştigător. Cel mai ghinionist român în momentul de faţă, bărbatul din Găeşti şi-a prezentat povestea în ziua în care expira termenul de 90 de zile în interiorul căruia se putea revendica premiul.

Marele premiu al ulimei extrageri din decembrie 2015 a fost câştigat de doi consăteni care au jucat la aceeaşi agenţie Loto din comuna Găeşti, judeţul Dâmboviţa. Aparent incredibil, amândoi bărbaţii, de 50, respectiv 55 de ani, au jucat numerele 10, 15, 18, 47, 34, 48, coincidenţa explicânduse prin faptul că aceştia nu au avut inspiraţia să le aleagă personal, preferând să cumpere bilete gata completate de către angajaţii agenţiei Loto 15-013 din Găeşti.

Precum Lefter Popescu

 

Doar unul dintre ei, însă, a şi ajuns să încaseze premiul, după ce al doilea şi-a aruncat la gunoi biletul câştigător, şi a rămas ca Lefter Popescu din piesa lui Caragiale.

 

„Am plecat la Loterie, asta de lângă noi, că asta-i mai aproape. Am văzut extragerea, care nu era câştigătoare, am venit acasă repede, am verificat biletele, nimic! Ce să mai fac?", îşi începe povestea cel mai ghiionist român din acest moment. 

Bărbatul a povestit apoi în detaliu cum s-a grăbit să distrugă biletele şi ce i s-a întâmplat după ce a realizat că putea avea şansa să încaseze premiul de 16 milioane de lei.


Dă-le naiba de bilete! Le-am rupt. Aruncă-le la coş şi cu asta am rămas... Ca la două-trei zile să ies în oraş şi să văd varianta câştigătoare. Şi de atunci, coşmaru’ pe mine. Ce să mai fac? Asta a fost... Au fost groaznice (n.r. – acele momente) pentru mine, dar ce să le mai... nu vreau să le trăiască nimeni. N-am spus la nimeni... nici soţia, nici copiii. M-am închis în mine, am suportat-o, o suport, consecinţele sunt ale mele. Vina n-o port decât eu, nu e nimeni vinovat. Nu m-am dus să cer nici banii, nici...decât să demonstrez că biletul cu adevărat a fost (n.r. – câştigător)”, susţine „norocosul” care a alimentat groapa de gunoi a comunei cu 3 milioane de euro.Ieri s-a scurs ultima zi din cele 90 pe care ghinionistul dâmboviţean le-a avut la dispoziţie pentru a-şi ridica premiul, astfel încât statul devenit cel de-al doilea câştigător din Găeşti. Potrivit unui comunicat al Loteriei Române, „câştigurile neridicate de participanţii la jocurile de noroc (...) se constituie în venituri ale Loteriei Române, venituri care, ulterior se repartizează, conform legii, pe destinaţii, către bugetul de stat.”

Suspiciuni de fraudă

Tocmai aceste prevederi l-au făcut pe Sorin Constantinescu, un fost consilier al Loteriei, să avanseze ipoteza unei fraude. Acesta susţine că Loteria Română ar fi „inventat” un al doilea câştigător al extragerii din 30 decembrie 2015 pentru a face profit. Ieri, un comunicat al instituţiei a dezminţit aceste susţineri, informând că, într- adevăr, la agenţia 15-013 din Găeşti au fost înregistrate două bilete câştigătoare ale marelui premiu, cu numerele de 115 şi 262. Câştigătorul ultimului bilet a intrat în posesia premiului în data de 14 ianuarie, în timp ce primul nu a fost revendicat. „Până la această dată, nu s-a prezentat câştigătorul biletului cu nr. 115, jucat în data de 22.12.2015, la ora 15:55:11. Ultima zi în care posesorul biletului câştigător îşi poate ridica premiul este 29.03.2016”, se arată în comunicatul Loteriei Române. „Cel mai mare premiu neridicat din istoria recentă a Loteriei Române este în valoare de 1,9 milioane lei şi a fost câştigat la tragerea Loto 6/49 din data de 30.12.2013”, se mai arată în document.

„Spălare de bani” la Galaţi

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate