Candidatul la șefia DIICOT, vizat de ACUZAȚII GRAVE

Candidatul la șefia DIICOT, vizat de ACUZAȚII GRAVE

Propunerea supriză la șefia DIICOT a lui Oliver-Felix Bănilă a atras critici din partea unui fost ofițer SRI care îl consideră vulnerabil din cauza unor potențiale legături cu Sistemul. Și actualul procuror-șef Antimafia, Daniel Horodniceanu a criticat propunerea ministrului Justiției, Tudorel Toader, care vizează schimbarea sa din funcție, numind-o „o preluare politică a DIICOT”.

Actualul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarant, la Romania Tv: „Singura mențiune a fost că nu am înțeles exact criteriile după care s-a făcut evaluarea. E o preluare politică a DIICOT. O să văd proiectul de management al contracandidatului meu. Colegii mei nu s-au prezentat la concurs pentru că am concurat eu și au considerat că e nevoie de continuitate. Dacă nu ai făcut parte dintr-o structură e foarte dificil să o conduci.”, a spus procurorul.

Un alt atac la adresa celui desemnat de ministrul Justiției, Tudorel Toader, să ocupe scaunul de șef al DIICOT a venit din partea lui Ion Dedu, fost colonel SRI, care-l consideră vulnerabil tocmai prin potențiale legături cu sistemul, transmite bugetul.ro.

„Cum se face ca guvernarea de azi face numiri ce pot fi vulnerbile si mai mult in legatura indirecta sau tacita cu Serviciul! Tudorel toader ministrul justitiei face o propunere asteptata in fapt de multi. Adica propune pe procurorul Banila de la Bacau in functia de procuror sef DIICOT, dar oare nu stia ca sotia acestuia Banila Maria Nicoleta avocat in baroul Bacau din anul 2007, a facut pregatirea profesionala pentru accedere in barou, in perioada 2005-2006, la cabinet av.Rusu Dumitru din Moinesti, fost ofiter SRI Bacau, dupa unele informatii din zona. Oare si faptul ca dna. Haineala semnatara protcolului CSM SRI si Codrut Olaru sunt din Bacau si au in suflet atractia frumusetii informative a SRI, o avea vreo legatura cu aceasta propunere!„, a scris Ion Dedu pe pagina lui de Facebook.

Ne puteți urmări și pe Google News

Felix Bănilă a condus  Parchetul Tribunalului Bacau între anii 2010-2017.  Deși el nu a lucrat niciodată la DIICOT, potrivit CV-ului acestuia, procurorul a fost delegat cateva luni la DNA Bacau (1 august 2007 – 31 decembrie 2007).  

La capitolul studii, Bănilă pare peste Horodniceanu, el absolvind Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, în timp ce procurorul șef al DIICOT a finalizat studiile de drept la Universitatea privată Mihail Kogălniceanu, care aproape că s-a desființat.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a transmis Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de numire a lui Oliver-Felix Bănilă la conducerea DIICOT, în vederea obţinerii avizului consultativ. Ulterior, propunerea va fi înaintată preşedintelui Klaus Iohannis.