Editura Evenimentul si Capital

"Când s-a SINUCIS tatăl meu mi-a furat dreptul de a-l vedea PEDEPSIT de justiție". Povestea unei femei abuzată sexual în copilărie, spusă chiar de ea | FOTO

Fi Read
Autor: | | 0 Comentarii | 2352 Vizualizari

Fi Read, o femeie care acum locuieşte în Penzance, Marea Britanie, şi-a găsit curajul de a descrie, calvarul pe care l-a trăit în copilărie, când a fost victimă a abuzului sexual din partea tatălui. Ea şi-a reclamat tatăl, la 40 ani după ce a fost abuzată, în speranţa că justiţia va face dreptate cu tatăl său şi-a pus capăt zilelor înainte de a fi audiat. Acum Fi Read, speră ca povestea ei ajute alte femei pentru a lua poziție împotriva abuzului sexual.

"Abuzuri sexuale au loc zilnic; agresorii nu sunt celebrități de neatins, ei sunt taţi ordinari, părinţi vitregi sau unchi. Vorbind despre ceea ce ţi s-a întâmplat este este primul pas spre libertate", scrie Fi Read. Femeia care a copilărit în Australia îşi spune trista poveste de viaţă, dar şi frustrarea de a nu-l vedea pedepsit pentru faptele sale abominabile pe cel care au făcut din ea o vicimă, relatează The Guardian. "Duminica trecută, tatăl meu s-a sinucis. A fost un moment pe care nu îl voi uita vreodată, dar nu pentru motivele pe care le-ar putea crede oricine. Tatăl meu nu a fost un om drăguț. Unii oameni ar spune că merita să moară pentru ceea ce a făcut, dar eu nu cred în pedeapsa capitală. Eu cred în dreptate. Justiția este însă un peşte alunecos. Și, deși sistemul judiciar britanic este adesea salutat ca fiind unul exemplar, nu este întotdeauna corect. Duminica trecută singurul meu gând a fost "nenorocitule". De aproape doi ani, trec printr-un adevărat iad. Am îndurat brutalizarea procedurilor de investigare şi juridice, ca să nu mai vorbim de o viaţă întreagă de suferinţă după ce am fost abuzată sexual copil fiind şi când a venit, în cele din urmă, vremea de a-l vedea în închisoare .... el s-a omorât.

Acum doi ani, mass-media a fost saturată cu povestiri despre pedofilul Jimmy Savile și crimele sale teribile. Natura șocantă a depravării a apărut peste tot - la TV, la radio, în toate ziarele - a fost inevitabil. Pentru cineva ca mine, care a încercat din greu să-și îngroape trecutul (nu poți, e mereu acolo), am făcut totul pentru a uita (vă bântuie zi de zi), chiar dacă fugi de el (te prinde din urmă), și chiar dacă vrei să mergi mai departe (nu te va lasa), frenezia mass-media a deschis răni adânci. Dar, de asemenea, m-a făcut să realizez că dacă am ales să nu facă nimic, dacă am continuat să tac, tatăl meu va muri şi nu va plăti pentru fapta sa. El avea atunci 73 de ani. Am simţit că e acum sau niciodată. Tatăl meu nu era celebru, dar a fost un profesor universitar respectat, considerat a fi un cetățean model. Pentru a complica lucrurile, abuzul a avut loc în urmă cu mai mult de 40 de ani. Dar am sperat că acest monstru va putea fi tras la răspundere pentru acțiunile sale și va fi pedepsit pentru ce a făcut (...). Nu am examinat implicațiile juridice în totalitate sau repercusiunile pe care le-ar avea asupra vieții mele - adevărul doar a ieșit la lumină. De atunci, uneori mi-aş fi dorit să fi tăcut, prețul pe care l-am plătit ca să spun adevărul a fost fenomenal mare. Trauma de a da declarații și documente justificative și retrăi coșmarul m-a dat peste cap. Am ajuns să sufăr de anxietate, să fiu deprimată, să am insomnie extremă. Iubitul, cu care aveam o relaţie de trei ani și jumătate, m-a părăsit. Am ajuns iar să sufăr de bulimie (am fost anorexică și bulimic în adolescenţă), am avut o cădere psihică și chiar am fost pe punctul de a mă sinucide de două ori. Singurul lucru care m-a oprit a fost gândul la cei patru copii ai mei, nu suportam gândul să le fac asta, chiar dacă acum sunt mari.

Nu e de mirare că foarte multe femei renunţă la acuzaţii, procesul în instanță este oribil, iar victima retrăieşte abuzul iniţia, te simţi complet neputincios.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate