Editura Evenimentul si Capital

Canada: Guvernul canadian a anunțat că a impus sancțiuni la adresa a 40 de persoane-cheie ale regimului aflat la putere în Venezuela

Autor: | | 0 Comentarii | 292 Vizualizari

Guvernul canadian a anunțat vineri că a impus sancțiuni la adresa a 40 de persoane-cheie ale regimului președintelui Nicolas Maduro, în sprijinul cetățenilor Venezuelei și împotriva comportamentului antidemocratic al autorităților.

"Canada nu va păstra tăcerea în timp ce guvernul Venezuelei își lipsește proprii cetățeni de drepturi democratice elementare”, a afirmat Ministrul Afacerilor Externe, Chrystia Freeland, într-o declarație postată pe site-ul Guvernului Canadei. Sancțiunile Canadei au fost impuse după cele ale Statelor Unite, după ce nu mai puțin de 125 de persoane au fost ucise pe fondul unei situații economice din ce în ce mai grave, timp în care Maduro s-a apropiat și mai mult de statutul de dictator. "Aceste acțiuni decisive reprezintă răspunsul nostru la adresa guvernului Venezuelei, care se tramsformă din ce în ce mai mult în dictatură", a declarat doamna Freeland. Sancțiunile interzic cetățenilor canadieni să aibă orice fel de legătură cu țara sud-americană și îngheață bunurile pe care cei 40 de oficialii venezueleeni le-ar putea avea în Canada. "Anunțul de astăzi cu privire la sancțiunilor împotriva regimului Maduro subliniază angajamentul nostru de a apăra democrația și drepturile omului, în întreaga lume", a declarat doamna Freeland. "Canada este solidară cu cetățenii din Venezuela care se luptă să restabilească democrația în țara lor". Cel puțin 125 de persoane au fost ucise în timpul protestelor din Venezuela, izbucnite deoarece Maduro a înființat un organism legislativ care a preluat puterea de la Congresul țării. Președintele Maduro afirmă că a luat măsuri pentru a opri o revoluție al cărei scop este să pună capăt socialismului în America Latină și să permită elitelor de afaceri susținute de SUA să preia controlul asupra activelor petroliere ale țării, fiind citat de presa canadiană. Printre cele 40 de persoane la care se referă sancțiunile se numără președintele Maduro și vicepreședintele Tareck El Aissami, precum și ministrul apărării și o serie de judecători.

Pagina 1 din 1


Tag-uri: canada

Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate