Editura Evenimentul si Capital

Camelia Voiculescu face declarații în dosarul „Șantaj la Antene”. „Sorin Alexandrescu se implica în investigații jurnalistice”. Condamnatul Dan Voiculescu nu s-a prezentat nici la acest TERMEN | LIVE TEXT

Camelia Voiculescu și Sorin Alexandrescu
Autor: | | 31 Comentarii | 4745 Vizualizari

La termenul trecut, avocații postului de televiziune au formulat mai multe cereri care au fost respinse de judecător. Tot atunci, ar fi trebuit să dea o declarație de inculpat fiica lui Dan Voiculescu, Camelia. Ea a precizat atunci, prin avocat, că nu se poate prezenta deoarece este bolnavă. La termenul de astăzi s-a prezentat în fața instanței. Camelia Voiculescu a intrat clădire pe o ușă destinată avocaților, pentru a evita întrebările ziariștilor prezenți.

UPDATE 6: Procesul a fost amânat pentru 27 mai când vor fi audiați doi martori. Aceștia vor fi aduși cu mandat de către polițiști deoarece au refuzat să se prezinte astăzi în fața judecătorului.

UPDATE 5: „Arăt că celelalte convorbiri telefonice cu Sorin Alexandrescu nu au legătură cu cauza, iar intr-o altă convorbire care nu se află la dosar, Sorin Alexandrescu mi-a spus ca RCS și UPC fac presiuni în ceea ce privește negocierea contractelor de transmisie prin satelit”- susține fiica lui Dan Voiculescu.

Despre o declaraței  făcută de Raluca Pușcas, potrivit căreia ar fi avut loc o intâlnire în biroul Cameliei, În care a discutat despre contractul cu RCS, Camelia Voiculescu a negat informația.Despre acesta crede că a fost dată dată sub presiunea procurorilor și că aceasta și-ar fi dat demisia din trust după izbucnirea scandalului.

Judecator: La finalul întâlnirii i-ați spus martorei Pușcas Gabriela ce să declare la DNA?

Camelia Voiculescu: Îmi aduc aminte de această intalnire. La finalul acesteia, Pușcaș m-a intrebat ce să spun, iar eu i-am zis să spună adevărul. Declarația  acesteia în care afirmă ca i-as fi precizat ce sa sustina în fața organelor de urmarire penala nu este reala.

Procuror DNA: Ati discutat cu tatal dvs despre negocierile dintre Sorin Alexandrescu și RCS - RDS? Camelia Voiculescu: Nu în mod special, e posibil să fi spus tatălui meu la un moment dat, faptul ca RCS  tergiverseaza negocierile.

Procuror DNA: Cum explicati momentul depunerii plangerii penale impotriva lui Bendei si RCS dupa inceperea anchetei DNA?

Camelia Vouiculescu: Tata credea ca nu exista fapta. El era plecat 6 zile în vacantă, și după, s-a sfătuit cu avocatul Gheorghiță Mateuț. E vorba de plangerea pentru denunt calomnios, facuta de Sorin Alexandrescu. Consideram ca nu este vorba de nicio faptă de șantaj, ca acuzațiile sunt nefondate, mi s-a parut normal să fie făcută o astfel de plângere.

Camelia Voiculescu: am aflat despre contracrul dintre rcs&rds si bodu din presa si de la avocați, în ziua începerii anchetei.

Despre discutia cu Dan Voiculescu, "Șantaj, asta este cu rcs-ul".

Camelia Voiculescu: Arăt că anterior acestei convorbiri primisem de la Sorin Alexandrescu un nr de 3 sms-uri in care facea referire că fusese ridicat de DNA si de acuzat de santaj, iar in presa aparuse informatii despre contractul RCS  si SC Bodu. Aceasta este semnificatia.

Avocat: care este scopul difuzarii obsesive a promoului: Mita in fotbal?

Camelia Voiculescu: nu stiu nimic, nu am fost implicat in niciun fel in elaborarea si difuzarea sa.

UPDATE 4: Despre Majoritatea convorbirilor, Camelia Voiculescu spune că sunt scoase din context și nu au nicio legătura cu cauza, sau ca se referă la altceva.

Despre o discutie cu Dan Voiculescu: Îi spusesem că Sorin Alexandrescu avea o întâlnire cu cei de la RCS, iar tatal meu mi-a atras atenția că în contextul conflictului dintre el si Traian Băsescu, RCS este apropiat de familia Băsescu, ocazie cu care îmi și arătase niște înscrisuri, un act de vânzare -cumpărare care fusese autentificat de Ioana Băsescu, un alt contract în care RCS cumpăra cu 4 milioane de euro un canal de muzică de la o persoană apropiată Ioanei Băsescu. Tatăl meu mi-a cerut sa-i atrag atentia lui Sorin să aibă grijă la intalnirile cu cei de la RCS, spunandu-mi ceva de o înșelăciune sau șantaj mediatic. Ulterior, tatal meu se referea la conversația anterioară și mi-a cerut din nou sa-i atrag atenția lui Sorin Alexandrescu să fie atent. Regret că nu am acordat atenție la aceste avertismente și nu am fost mai insistentă în această problemă.

UPDATE 3: Judecatorul îi arată Cameliei Voiculescu o stenogramă în care Sorin Alexandrescu îi spune că "primul om  vine cu plicul aici!"

Camelia Voiculescu : Această convorbire îmi este cunoscută, însă nu are semnificația atribuită de Parchet. Atunci se dăduse o ordonanță de Guvern care aducea modificări pietei de publicitate, iar Sorin Alexandrescu avea întâlniri cu reprezentanți ai Ministerului de Finanațe cu privire la prevederile acesteia. Despre "omul care a primit plicul" credeam că se refera la angajații ministerului. La acel "ala care am fost aseara" am înțeles că a fost vorba tot de reprezentanții acestor ministere.

Despre "Mi-a dat tata grija aia"- "Mă refeream la faptul că în această perioadă, o parte a presei, îl acuza pe tatăl meu că se află în spatele ordinanței care reglementa piata de publicitate si că acesta era in favoarea sa. Tatăl meu era supărat din acest motiv și mi-a cerut sa rezolv aceste acuzații, că actul normativ avea aceleași efecte pentru toate posturile de le piață și nu ne avantaja pe noi în niciun fel.

UPDATE 2:Avocații Antena 3 cer audierea lui Mihai Gâdea, Mugur Ciuvică și Sabina petre. DNA se opune, judecătorul arată că la acest moment al procesului a respins deja cererile pentru ultimii doi iar audierea lui Gâdea nu este utilă cauzei.

Camelia Voiculescu: nu recunosc învinuirile care-mi sunt aduse. Dețin acțiuni la Antena TV Group, Intact Publishing și Antena 3 SA. Precizează că atât ea cât și sora ei, Rodica Corina, nu au fost administratori la niciuna din societăți, acestea sunt conduse de consilii de administrație, din care nu fac parte. "M -am implicat în aceste societăți doar în limitele admise actionarilor: numirea menbrulor CA, stabilirea obiectivelor anuale și planul de investiții".

„Am devenit actionare în momentul în care tatăl nostru, Dan Voiculescu, ne-a donat, În 2006, acțiunile acestuia. În 2005-2006 am fost director general la Antena 1. Mai precizez că în 2008, dl Alexandru Oprea de la RCS&RDS a solicitat să avem o întâlnire, iar în cursul acesteia mi-a propus să participăm împreună prin societățile noastre, la licitația organizată de LPF pentru transnisia meciurilor din Liga I. M-am consultat cu tatal meu, care mi-a spus că decizia îmi aparține, dar mi-a spus să am grijă, că este posibil ca cei de la RCS- RDS s-ar putea folosi de mine si de societate. Ulterior mi-am dat seama că a avut dreptate”, a arătat Camelia Voiculescu.

Concurența în trust

Ea arată că între Antena Group și Antena 3 nu există o formă de subordonare. Sorin Alexandrescu nu putea da ordine celor de la Antena 3, cele două societăți erau chiar într-o formă de concurență. "În 2011, am aflat de la avocați că nu s- a reusit încheierea unui contract cu RCS, în vederea transmiterii prin satelit a posturilor Antena Group si Antena 3. Am aflat ca RCS a intervenit într-un proces în care eram implicați, solicitând obligarea noastră la retransmisia prin satelit. Nu am fost implicată în niciun fel în negocierile acestui contract.

În 2012, în 14 mai, am participat la o sedință la Antena 1.  Trebuiau aprobate investițiile importante în grila de program. Către finalul ședinței, Sorin Alexandrescu a spus că pleacă la o întâlnire cu RCS, iar eu i-am spus sa aibă grijă. „Arăt că la acel moment relația personală dintre mine și el era la început și nu o făcusem înca publică. Arăt ca eu știam doar că Sorin Alexandrescu se întâlneste cu persoane de la RCS, nu știam cu cine și nici exact de ce. Arăt ca Sorin Alexandrescu se întâlnea și cu reprezentanții altor societăți, cum ar fi Orange, pentru încheierea unor astfel de contracte.

Alexandrescu nu mi-a spus niciodată în perioada ianuarie-mai 2013 ca s-ar afla în posesia unui contract încheiat între RCS si o societate comercială aparținând lui Dumitru Dragomir. Arăt că la posturile noastre de tv ajung diverse informații din diverse surse, și, din câte știu, Sorin Alexandrescu s-a mai implicat în investigații jurnalistice.

UPDATE 1: Camelia Voiculescu a intrat pe ușa destinată avocaților, însoțită de Gheorghiță Mateuț. Complicele ei, Sorin Alexandrescu, a folosit intrarea comună, pentru public. Camelia Vouiculescu s-a așezat în prima bancă și așteaptă începerea procesului. În așteaptarea procurorului DNA, și-a notat mai multe lucruri într-un carnet.

Dan Voiculescu, inculpat și el în acest caz sub acuzația de complicitate la șantaj a trimis o scrisoare din arest prin care arată că nu doreștre să particiep la proces. Fostul șef al ANAF, Șerban Pop, a susținut, din nou, că nu dorește să facă declarații în acest caz.

Procurorul DNA și avocații părților au cerut audierea tuturor martorilor din rechizitoriu. Apărătorul lui Pop a cerut să fie adus ca martor Mugur Ciuvică. La fel și avocatul Antenei 3. În acel moment, judecătorul Victor Voina le-a atras atenția că Ciuvică a făcut circ la audierea de la DNA și că nu va permite același lucru în sala de judecată. ”Știți cum a început declarația Ciuvică? „Acest jurământ este prea solemn pentru o anchetă băsistă”. Nu înțeleg de ce insistați cu audierea acestui martor. dacă speră să facă circ și aici vă rog să-i transmiteți că nu-i permit. Mărturia mincinoasă se pedepsește dacă martorul nu spune tot ce știe, sper să-i explicați asta”, a arătat judecătorul. Avocatul Antenei 3 și-a luat angajamentul că Ciuvică av fi serios al audiere.

Propunere irefuzată

Un alt apărător a cerut instanței să primească toate înregistrările emisiunilor Antenei 3 deoarece din monitorizarea SRI  a acestora rezultă că postul de televiziune a dat ep post mai multe promo-uri caer pot fi interpretate ca amenințări și șantaj la adresa RCS- RDS. „Credeți că am timp să le vizionez pe toate?”, a întrebat, neîncrezător, judecătorul. Ca probă auxiliară, avocatul Antenei 3 a mai susținut că dorește să depună la dosar o serie de interviuri realizate la Antena 3 de personalități de marcă ale culturii românești și le-a nominalizat pe fostele actrișe Florina Cercel și Draga Olteanu Matei. În plus, avocatul a acerut să depună lista premiilor câștigate de psotul de televiziune, „premi cu care noi ne mândrim”.  Propunerile au reușit să smulgă un zâmbet din partea judecătorului.

Avocata Jurnalului Național a cerut ca să fie audiați redactorii șefi Dan Constantin și Marius Tucă. Chipurile, cei doi ar putea confirma că Intact Publishing și JN este complet separat de Antena 3. Pe toate aceste cereri jduecătorul urmează să se pronunțe, ce acceptă și ce nu pentru a fi depuse la dosar.

Audieri Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au citat-o pe Camelia Voiculescu pentru a da declaraţii în procesul în care este judecată alături de directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, Dan Voiculescu, Șerban Pop, fostul şef al ANAF şi persoana juridică Antena 3 pentru şantajarea administratorului firmei RDS-RCS, Ioan Bendei. Ea nu s-a prezentat astăzi în faţa judecătorilor şi a fost citată pentru astăzi, după ce avocaţii ei au înaintat un document care atestă că aceasta este bolnavă.

Acuzațiile

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, şi fiica sa Camelia au fost trimişi în judecată în 1 octombrie 2013, alături de directorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, şi de fostul şef ANAF Şerban Pop, în dosarul privind şantajarea lui Ioan Bendei, administrator al RCS&RDS la acea dată.

Potrivit DNA, Sorin Alexandrescu este acuzat de şantaj, iar Dan Voiculescu şi fiica sa, de complicitate la această infracţiune. Şerban Pop, preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală la data faptelor, avocat suspendat, este acuzat de folosire, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. În acelaşi dosar este judecat, pentru complicitate la şantaj, George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL.
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
11:40 Președintele Iohannis a început consultările cu PSD-ALDE pentru desemnarea premierului 10:52 SURPRIZĂ în POLITICĂ. Cine a CÂȘTIGAT din RĂZBOIUL Dragnea-Tudose. Indiciu: NU e NICIUNUL dintre cei doi 09:41 EXCLUSIV EVZ. LISTA NEAGRĂ a miniștrilor PSD. Opt miniștri își vor pierde portofoliile în cabinetul Dăncilă 08:40 Marcel Ciolacu a DEMISIONAT din funcția deținută în GUVERN 08:20 Badea lansează bomba: URMĂTORUL PREMIER va fi DISCIPOLUL LUI COLDEA. „PSD îşi bate joc de votanţi” 22:22 Demisia lui Tudose. SE ŞTIA DEMULT despre LOVITURA DE GRAŢIE din PSD. Poate fi numită CONFIRMAREA ANULUI 19:55 Dragnea a dezvăluit cum va alege PSD viitorul premier: „Am mână proastă! Eu nu voi mai propune niciun nume” 19:54 Horoscop. Așa cum v-am anunțat în ”Horoscopul 2018”, Mihai Tudose și-a dat demisia pe 15 ianuarie 19:23 Cine se află în spatele premierilor demiși din PSD? ASTA, DA, DEZVĂLUIRE. Seism pe scena politică. NEWS ALERT! 17:29 UN GENERAL CELEBRU I-A ÎNVENINAT pe Dragnea şi Tudose. „Ultimul supraviețuitor al epocii Băsescu” 16:50 Mihai Tudose a promovat un Penal în Guvern! De ce nu mîrîie Presa anticorupție?! România lui Cristoiu 15:15 Prima femeie PREMIER din istoria României! VIORICA DĂNCILĂ este propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru 15:01 Olguța Vasilescu: DĂNCILĂ va continua cu legile JUSTIȚIEI/. PSD îi acordă tot sprijinul 13:31 Va numi Klaus Iohannis al treilea guvern PSD după ce a promis că nu va face asta? NEWS ALERT ÎN POLITICĂ! 13:13 PSD o propune premier pe Viorica Dăncilă - UPDATE NEWS ALERT ÎN POLITICĂ! 13:00 PSD ARE PLANUL ANTI-IOHANNIS: acceptă noua variantă de premier sau VA FI SUSPENDAT! Olguţa a lansat anunţul de BREAKING NEWS 11:48 Tineretul liberal îi face BAGAJELE lui Dragnea și PSD-ului. Care este DESTINAȚIA 11:17 Noul premier PSD: Firea, Stănescu, Vasilescu și Manda au refuzat. Cine este în cărți în Kiseleff 11:03 Mihai Fifor este premierul INTERIMAR. Iohannis anunță CONSULTĂRI cu partidele pentru formarea noului Guvern 10:58 Liviu Dragnea, „SPULBERAT” la Bruxelles: „A aprins fitilul unei REVOLTE cum nu a mai fost vreodată!”

Articole salvate