DEZVĂLUIRI EXPLOZIVE în scandalul Cambridge Analytica! Fiul unui fost ministru român şi angajat al firmei ar fi fost OTRĂVIT

DEZVĂLUIRI  EXPLOZIVE în scandalul Cambridge Analytica! Fiul unui fost ministru român şi angajat al firmei ar fi fost OTRĂVIT

Christopher Wylie, fost director pentru cercetare al companiei Cambridge Analytica, sugerează că predecesorul său, Dan Mureşan, ar fi fost otrăvit în Kenya, după ce contractul la care lucra "nu a mers cum trebuia", informează presa britanică.

Specialistul în tehnologie a declarat în fața parlamentarilor britanic că Dan Mureșan a fost găsit mort în 2012, după ce pe numele lui au fost făcut mai multe rapoarte care arătau că munca lui ”s-a acrit”, potrivit mediafax.ro.

 

SCANDALUL CAMBRIDGE ANALYTICA. Tăcerea lui Zuckerberg lasă Parlamentul britanic cu mâna întinsă. Cum va răspunde Facebook ACUZAȚIILOR?

Dan Mureşan, fiul fostului ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureşan, a fost găsit mort într-o cameră a unui hotel din Nairobi (Kenya), în anul 2012. Acesta lucra pentru firma Cambridge Analytica la campania electorală a preşedintelui kenyan Uhuru Kenyatta.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Oamenii suspectau că a fost otrăvit în camera lui de hotel. De asemenea, am auzit că poliţia a fost mituită să nu intre în camera de hotel pentru 24 de ore", a declarat Wylie, în cursul audierii sale în cadrul unei comisii a Parlamentului britanic, potrivit site-ului cotidianului The Sun.

"Asta este ceea ce mi s-a spus. Nu am fost acolo, aşa că nu pot vorbi despre veridicitatea acestor informaţii", a adăugat fostul angajat al Cambridge Analytica.

Acesta a mai afirmat că nu a fost informat despre soarta predecesorului său în momentul când a fost angajat la Cambridge Analytica, subliniind că tot ceea ce ştie despre moartea predecesorului său se bazează pe simple speculaţii.

 

Christopher Wylie a dezvăluit pentru publicaţiile The New York Times şi Observer că firma Cambridge Analytica a folosit o aplicaţie creată de un cercetător ruso-american născut în Republica Moldova, numită "thisisyourdigitallife", pentru a colecta date personale a peste 50 de milioane de utilizatori Facebook şi pe care le-ar fi folosit ulterior pentru a influenţa alegerile prezidenţiale din SUA, în anul 2016, şi referendumul privind apartenenţa Marii Britanii la UE.