Editura Evenimentul si Capital

Ca și Legionarii, ca și Comuniștii, Klaus Iohannis folosește Strada pentru a cuceri Puterea deplină în statul român | ROMANIA LUI CRISTOIU

Ion Cristoiu
Autor: | | 27 Comentarii | 20694 Vizualizari

Bag seamă că Gabriel Liiceanu e gata să moară (în picioare!) de dragul lui Klaus Iohannis. Pînă mai ieri își arăta disponibilitatea de a muri, din orice poziție, de dragul lui Traian Băsescu.

 Mîine – sînt sigur – dacă Cristian Bușoi ar ajunge președinte, Gabriel Liiceanu și-ar pune întreaga-i moarte la picioarele lui Cristian Bușoi.

Despre mania intelectualului român de a se oferi Conducătorilor din toate timpurile, ar trebui scris, poate, mai pe larg. De ce erau fascinați mulți intelectuali români de Corneliu Zelea Codreanu? Din același motiv pentru care alți intelectuali, mai apropiați de noi în timp, erau fascinați de Nicolae Ceaușescu. Vorba lui Tudor Arghezi în cinstea lui Carol al II-lea:

„Măria Ta, bolim de marea lingoare. Vrem un stăpîn care să călărească timpul și să-l comande. Avem nevoie de un bici, pe zi, peste ochi și de o bătaie săptămînală la moalele spinării. Nu mai putem trăi fără harapnic. Fie-ți Măria Ta milă de nevoile noastre !” (Planeta de rege, în Bilete de papagal, 3 august 1930).

Intelectualul român tînjește după cineva care să-l călărească. Parlament, presă, societate civilă, n-are cine să-i ardă intelectualului un bici pe spinare. Conducătorul, da.

Cum nu sînt Gabriel Liiceanu, patron de editură și amic de șpriț cu Andrei Pleșu de la Adevărul lui Cristian Burci, nu mă preocupă în ce poziție să mor pentru Klaus Iohannis.

Pe mine, mult mai modest în idealuri, mă preocupă altceva: Dacă în postura de Istoric, pot considera document de luat în seamă postările lui Klaus Iohannis de pe facebook.

Facebookul e noul stat la o cafeluță al cuconițelor pentru cuconițele autohtone. Despre Aia, care nu-i de față și, prin urmare, e crăcănată, nu se mai bîrfește la o cafeluță.

Se bîrfește pe facebook.

Asta, desigur, cînd nu e vorba de facebook- ul Diviziei Internet al SRI, cea pentru care Klaus Iohannis cerea buget luat de la spitale și de la școli. Deși am serioase îndoieli că postarea unui șef de stat pe facebook, merită a fi considerată document istoric, mă voi referi, totuși, la rîndurile puse unul sub altul de Klaus Iohannis pe facebook, luni, 30 ianuarie 2017:

„Guvernul nu poate să treacă peste voința cetățenilor, care este suverană. Vocea oamenilor nu mai poate fi ignorată! O democrație solidă este una în care majoritățile nu abuzează de drepturile lor doar pentru că dețin, vremelnic, puterea. Solicit Guvernului să abandoneze demersurile privind grațierea şi modificarea Codurilor penale. România are doar de pierdut din prelungirea acestei situații care a scos zeci de mii de români în stradă.”

Deși n-o spune, Klaus Iohannis cere Guvernului să-și abandoneze demersurile privind grațierea și modificarea Codurilor invocînd „voința cetățenilor, care este suverană”.

Care voință- se înțelege- refuză cele două Ordonanțe.

M-am oprit asupra acestei postări de pe facebook a Raței mecanice, deoarece, prin ea, Klaus Iohannis se aventurează pe teritoriul unei materii la care – sînt sigur – n-a dat niciodată meditații pe șest: Filosofia Politicii.

Prin voința cetățenilor – se vede din text – Klaus Iohannis înțelege demonstrațiile de duminică seara, sugerată, în stilul Diviziei Presă a Binomului SRI-DNA, în frunte cu Realitatea Tv, al cărui patron a fost eliberat de DNA din pușcărie, pentru că postul avea nevoie de parale, prin sintagma, ”zeci de mii de români în stradă”.

Indiscutabil, Klaus Iohannis folosește pe post de bulan milițienesc o manifestare spontană organizată împotriva Guvernului.

Ne confirmă asta și amenințarea cu noi demonstrații împotriva Guvernului, organizate de Gașca lui, dacă nu sunt retrase Ordonanțele.

Dacă manifestația ar fi fost organizată împotriva lui, nici n-ar fi fost invocată sau, dacă viața l-ar fi constrîns s-o facă, zecile de mii ar fi devenit „cîteva mii”, dacă nu chiar cîteva sute.

Chestiunea ridicată de gîndurile așternute pe facebook de Klaus Iohannis merită un pic de atenție.

Un Guvern, într-o democrație, depinde fundamental de cei care au ales majoritatea parlamentară. Un partid cîștigă alegerile pe baza unui program. Pentru acest Partid voința cetățenilor s-a exprimat prin votul la alegerile parlamentare. Asemănător, voința cetățenilor s-a exprimat, în privința Președintelui, prin votul de la prezidențiale.

Între alegeri, Puterea – fie ea parlamentară sau prezidențială - primește mesaje de la cetățeni prin diferite alte mijloace: presă, ONG-uri, referendumuri, democrații, greve, inclusiv ale foamei.

Puterea poate sau nu să țină cont de aceste mesaje.

Pentru învîrteala sa cu casa, Klaus Iohannis a primit un mesaj de la cetățeni prin intermediul presei.

Klaus Iohannis abandonează casa cîștigată prin fraudă de nevastă-ta!

Deși, potrivit postării, voința cetățenilor e suverană, Klaus Iohannis a mers mai departe cu Procesul. Nici Guvernul, nici Parlamentul nu i-au cerut lui Klaus Iohannis să nu mai conteste o sentință definitivă invocînd voința cetățenilor.

Klaus Iohannis a continuat să nu țină cont de voința cetățenilor socotind – și pe drept cuvînt – că ea, voința, se va exprima la prezidențialele din 2019. La fel s-a întîmplat și cu ciubucul dat de comuniștii chinezi pentru apa de ploaie tipărită care e volumul Pas cu pas.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate