Editura Evenimentul si Capital

Ca să-și vadă liniștiți de treburi, Băieții i-au dat lui Klaus Iohannis o jucărie: Brigada multinațională! | ROMÂNIA LUI CRISTOIU

Ion Cristoiu
Autor: | | 17 Comentarii | 3026 Vizualizari

În zilele de 8-9 iulie 2016, s-a desfăşurat la Varşovia Summitul NATO.

Aşa cum am scris imediat după încheierea Sindrofiei, ţările din Est, confundînd tancurile cu automobilele şi bazele militare, cu fabricile de confecţii, s-au dus la reuniune pentru a cerşi ceea ce ele numesc prezenţa unor forţe NATO combatante pe teritoriile lor, pentru a descuraja Rusia.

Cedînd presiunilor, dar şi pentru că generalii care trăiesc pe picior mare, cu familii cu tot, din inventarea pericolelor care să le justifice funcţiile de lux în cadrul NATO, aveau interese în aşa ceva, NATO a dat curs cererilor doar în cazul Poloniei, Letoniei, Lituaniei şi Estoniei. Pe teritoriul fiecăreia dintre aceste ţări urmează să fie dislocate batalioane NATO de luptă, conduse direct de NATO şi, mai ales, finanţate de NATO.

România, al cărui preşedinte măcănea, cu ceva timp înainte la Istambul, alături de Recep Erdogan, împotriva Rusiei (între timp Turcul a schimbat Alianţa, fără ca lui Klaus Iohannis să-i spună consilierii!), a cerşit şi ea un batalion.

Pentru ca partenerul strategic al SUA să nu plece de la Varşovia bosumflat, României i s-a dat dreptul să transforme o Brigadă Românească într-o aşa-zisă Brigadă multinaţională.

Nu de luptă, ci de antrenament.

Aşa cum competent a arătat la vremea respectivă Traian Băsescu, brigada multinaţională e o glumă bună prin raportare la ce înseamnă Batalion NATO.

Brigada întreţinută de România e o Marie desculţă căreia noi îi vom pune pe post de Pălărie un steag NATO pentru a ne fuduli că avem şi noi prezenţa NATO pe teritoriul naţional. Pentru ca ridicolul să fie fără cusur, România trebuie s-o pornească cu miloaga prin Europa pentru ca ţările membre NATO să trimită militari în această Brigadă. Deocamdată, multinaţionala e alcătuită din români, cărora li se vor adăuga 400 de bulgari şi cîteva sute de polonezi, aceştia din urmă fiind răspunsul Regimului autoritarist de la Varşovia la faptul că România n-a criticat, cum au făcut alte ţări UE, derapajele de la statul de drept.

Marţi, 26 iulie 2016, potrivit unui Comunicat, a avut loc şedinţa CSAT prezidată de Klaus Iohannis consacrată modului de reflectare ”a mandatului României în documentele finale ale Summitului NATO din 8-9 iulie 2016, de la Varșovia.”

De la încheierea reuniunii au trecut pînă marţi, 26 iulie 2016, exact 17 zile.

Şedinţa CSAT, din cîte se vede, a fost consacrată unui Raport dat de Klaus Iohannis CSAT despre rezultatele activităţii depuse de delegaţia română la Summit.

La Varşovia, Klaus Iohannis a angajat România într-o serie de obiective cruciale pentru naţiune.

Din declaraţia de presă de după Summit am înţeles că delegaţia Română a primit mandat nu de la națiune, ci de la CSA, privind angajarea țării în tot felul de aventuri militare.

Din CSAT fac parte printre alții, Petru Tobă, plagiatorul, și  Raluca Prună, femeia cu plapuma.

Care  va să  zică, preşedintele României dă seamă lui Petre Tobă și Ralucăi Prună de  aventurile la care a angajat țara!

E drept din CSAT face parte şi Dacian Cioloş.

Pe distinsul  sa nu-l pun la socoteală.

E atît de impresionat ocupat cu publicitarea propriei persoane încît deşi prezent ca persoană fizică a fost absent ca persoană intelectuală.

Nu era normal ca măcar liderii partidelor parlamentare, dacă nu Parlamentul, să fie informați de ceea ce a făcut și a dres delegația

României  la Varșovia?!

Între timp, în jurul şi în depărtările noastre s-au petrecut evenimente istorice, anunţînd vremuri tulburi pentru continent şi pentru lume:

În Turcia a avut loc o Lovitură de stat militară eşuată în urma căreia Recep Erdogan a dat o Lovitură de stat civilă menită să-i sporească

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate