Editura Evenimentul si Capital

Ca-n filmele cu proşti. Un băiat de Ferentari a evadat pe uşa din faţă a arestului, ca să-și bată concubina

Alexandru Banciu s-a întors în arest mai repede decât se aștepta FOTO: LIBERTATEA
Autor: | | 3 Comentarii | 1749 Vizualizari

El a ieşit din celulă cu actele şi hainele colegului care trebuia, de fapt, să fie eliberat. A fost prins după 18 ore

Cuţitar, hoţ, proxenet şi consumator înveterat de droguri, Alexandru Banciu a fost marţi seara cu cinci minute mai deştept decât poliţiştii de la arestul central al Poliţiei Capitalei, cunoscut ca „Beciul Domnesc”.

Pus pe scandal

Alexandru Banciu a reuşit să evadeze pe uşa din faţă a arestului cu actele şi îmbrăcămintea colegului de celulă căruia îi expira ordonanţa de reţinere.Văzându-se liber ca pasărea cerului, el, băiat de Ferentari, a şi pus rapid de un scandal. S-a dus peste concubina sa, cu care are doi copii, să îi dea cele cuvenite uneia despre care el credea ca îl înşeală. Femeia a reuşit să sune la 112, aşa că infractorul a luat-o la sănătoasă. Audiată de poliţişti, ea l-a catalogat pe concubin ca fiind un tip impulsiv şi violent.

Acesta a fost prins de colegii poliţiştilor păcăliţi după 18 ore în zona Chirigiu din Capitală. Imediat după evadare, fusese dat în urmărire generală şi consemn la frontieră. Pe lângă faptele pentru care se afla în arest, acum trebuie să răspundă şi pentru evadare şi fals privind identitatea. La rândul lor, gardienii sunt anchetaţi pentru neglijenţă în serviciu.

Iute la mânie

Alexandru Banciu, care are domiciliul în zona Zăbrăuţi din Sectorul 5, era încarcerat pentru tentativă de omor, furt şi proxenetism. La începutul lunii mai, a plecat la furat, după cum îi era obiceiul, împreună cu vecini de ai săi. Furau orice putea fi transformat în bani sau heroină, care tare îi mai plăcea. La împărţirea prăzii însă nu s-au mai înţeles. Iute la mânie, cum îl descrie şi concubina, Alexandru a înjunghiat pe unul dintre tovarăşii de hoţii. Înainte de asta fusese ridicat de la domiciliu, din Ferentari, zona Zăbrăuţi, pentru că era suspect, alături de alţi 21 de băieţi de cartier, într- un dosar de tentativă de omor, favorizarea infractorului, mărturie mincinoasă, furt şi proxenetism. Trebuie menţionat că Alexandru Banciu are doar 25 de ani, deci o viaţă şi o carieră în faţă.

În martie Grosu şi Tulli au tulit-o din curtea arestului Secţiei 19

Doi tâlhari periculoşi au reuşit la începutul lunii martie, în plină zi, să se evapore din Centrul de Arestare şi Reţinere Preventivă al Secţia 19 de Poliţie, fiind prinşi după câteva zile. Tulli Marius Renato şi Costel Grosu erau reţinuţi pentru celebrul jaf de pe A1, din anul 2011. Tulli Marius Renato şi gaşca sa s-au deghizat în poliţişti şi au atacat o maşină în care se aflau aproape 23 de kilograme de aur. El a fost prins, după evadare, de către polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, într-o localitate de pe raza județului Ilfov. A fost reîncarcerat. Apoi, alături de soţia sa, Alexandra, şi de Costel Grosu, a fost arestat preventiv.

„Ţâţă”, eliberat în loc să fie trimis la puşcărie

În 2014, „meseriaşii” care păzesc „Beciul Domnesc” l-au eliberat pe celebrul interlop Adrian Marin Botez, zis „Ţâţă”, în ziua în care fusese condamnat la 10 ani de închisoare.


FOTO: Adrian Marin Botez, zis „Ţâţă” FOTO: LIBERTATEAPe 30 iunie a acelui an, după pronunţarea sentinţei de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie , în loc să fie transferat din arestul Poliţiei Capitalei în penitenciar, „Ţâţă” a fost lăsat să plece în treburile lui.

În noaptea de 30 iunie spre 1 iulie 2014, la arestul Poliţiei Capitalei a venit o minută de la Înalta Curte în care se arăta că Adrian Marin Botez a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare. Angajaţii de la arest ar fi interpretat în mod greşit documentul trimis de instanţă şi ar fi crezut că Botez trebuie de fapt pus în libertate, astfel că acesta a fost eliberat în acea noapte.

Măsuri speciale

Eliberarea lui „Ţâţă” s-a lăsat cu măsuri speciale de protecţie pentru şeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, Felix Bănilă, şi pentru familia acestuia. Protecţia pentru Felix Bănilă a fost luată la solicitarea acestuia, după ce prim-procurorul a primit pe adresa Parchetului o scrisoare de ameninţare din partea interlopului băcăuan, expediată din arestul Poliţiei Capitalei cu o noapte înainte ca acesta să fie eliberat din greşeală.

Pe 17 ianuarie 2015, „Ţâţă”, a fost prins în Cluj-Napoca și încarcerat în Penitenciarul Rahova. Maşina în care se afla Adrian Botez a fost blocată în trafic de poliţişti.
Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate