Editura Evenimentul si Capital

Bușoi: Nu mi-am plagiat lucrarea de doctorat. Voi lupta pe toate căile legale ca să dovedesc falsitatea acuzațiilor

Autor: | | 0 Comentarii | 154 Vizualizari

Liderul organizației PNL București, Cristian Bușoi a negat vehement acuzațiile de pagiat legate de lucrarea sa de doctorat. Liberarul a spus că va folosi toate căile legale pentru a dovedi că acuzațiile sunt nefondate.

Bușoi a mai adăugat că lucrarea sa de doctorat este o teză corectă la care a muncit foarte mult, respectând toate criteriile Universităţii "Victor Babeş" din Timişoara, iar subiectul lucrării este unul original. Liberalul a spus că nu a plagiat din scrierile lui Andrei Țăranu și Alinei Mungiu-Pippidi, citându-i pe autori pe tot parcursul lucrării. De asemenea, Bușoi a negat acuzații conform cărora s-ar fi autoplagiat. 
 
"Sunt în domeniul sănătăţii - cel puţin în ultimii 25 de ani - sute, poate mii de lucrări de doctorat. Din miile de lucrări de doctorat care s-au susţinut în România în ultimii ani, singura lucrare care este analizată şi acuzată este lucrarea mea legată de politici publice în sănătate. Lucrarea nu este plagiat şi o spun fără teamă, pentru că văd că presa a întrebat dacă o să răspund ca dl Negoiţă, că nu-mi pasă. Eu nu pot şi nu vreau să spun că nu-mi pasă, că mă doare în başcheţi, pe mine chiar m-ar durea ca acest lucru să fie pus într-un mod incorect şi pentru că lucrarea mea este chiar una corectă, la care am muncit foarte mult. Nu aduc acuzaţii, nu vreau să mă victimizez, nu pornesc discuţii publice, dar vreau să anunţ că mă voi lupta legal şi public pentru a dovedi că acuzaţiile sunt netemeinice şi false. (...) Acuzaţia de plagiat este o ticăloşie şi cred că faptul că nu i-am răspuns până acum poate într-un fel prin tăcere i-am hrănit existenţa", a explicat, într-o conferinţă de presă, Cristian Buşoi. 
 
În urmă cu o săptămână o sesizare referitoare la teza de doctorat a lui Cristian Bușoi, intitulată "Politici de sănătate în programele electorale și de guvernare în perioada de tranziție", a fost depusă la Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU). 
 
 Totodată, în februarie a.c., Bușoi a fost acuzat de plagiat, după o analiză făcută de Stelian Ene, reprezentantul Institutului pentru modernizarea educației, publicată pe Contributors.ro. Sesizarea se bazează pe analiza realizată Ene.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate