Editura Evenimentul si Capital

INTERVIU. Cristian Bușoi,candidatul PNL la Primăria București: "Împărtăşesc cu Iohannis acelaşi tip de principii liberale. Eu am convingerea deplină în reuşita electorală "

Cristian Buşoi
Autor: | | 17 Comentarii | 3241 Vizualizari

Candidatul PNL la Primăria Generală a Capitalei, Cristian Buşoi, a povestit EVZ cum l-a convins pe Klaus Iohannis să-l susțină.

-De ce doriţi să renunţaţi la locul de europarlamentar pentru funcţia de primar general al Capitalei?

Am intrat în politică în PNL de tânăr, la vârsta de 18 ani, din dorinţa de a schimba ceva în bine pentru ţara mea. Traiectoria a fost una pas cu pas şi am încercat în permanență să învăţ foarte mult şi să mă implic doar acolo unde pot aduce o contribuţie semnificativă. Funcţiile ocupate de-a lungul timpului, inclusiv cea de europarlamentar, au reprezentat momente în care a trebuit să îmi probez responsabilitatea şi încrederea acordată de electorat. În cei 7 ani în care am avut onoarea să reprezint România în Parlamentul European am contribuit la îmbunătăţirea legislaţiei europene în câteva zeci de directive şi regulamente, cele mai multe din domeniul sănătăţii. Dar lucrurile cu adevărat concrete şi durabile le poţi face în poziţii executive. Am mai renunţat o dată la Parlamentul European pentru funcţia de preşedinte al CNAS şi am reuşit în scurt timp să repornesc proiectul cardului de sănătate, care va reduce frauda din sistemul sanitar şi va aduce beneficii pacienţilor. În acest moment, am acumulat suficientă expertiză încât să pot rezolva, cu multă implicare şi responsabilitate, problemele importante ale Capitalei.

- Cum l-aţi convins pe Klaus Iohannis să vă susţină în cursa pentru primăria Capitalei?

Domnul Preşedinte nu a exprimat vreo poziţie de susţinere a mea sau a oricărui candidat. Împărtăşim, însă, acelaşi tip de principii liberale şi de dreapta. Am fost ales de Congresul PNL din vara lui 2014 ca vicepreşedinte al PNL în momentul în care domnia sa a fost ales preşedinte PNL. Am fost alături de domnul Preşedinte în campania prezidenţială. Cred cu putere în proiectul domniei sale pentru România şi sunt convins că, după cei 10 ani în care România va fi condusă de domnul Iohannis, ţara noastră va fi mai prosperă, cu instituţii care vor lucra în sprijinul cetăţeanului, cu o direcţie mult mai clară în Uniunea Europeană şi în parteneriatul cu SUA. Sibiul rămâne, indiscutabil, reperul fundamental pentru o reuşită administrativă în România. De altfel, acest lucru se vede cu ochiul liber pentru cine merge acolo. Cred că Bucureştiul, sub conducerea unei administraţii liberale, serioasă şi dedicată lucrului bine făcut, inspirată şi de succesul remarcabil al Sibiului, poate să le ofere celor care trăiesc aici o Capitală sănătoasă, atractivă, prosperă, europeană.

-Numiţi trei proiecte pe care doriţi să le demaraţi dacă veţi fi ales primar al Bucureştiului.

-După cum am anunţat deja, principalul proiect pe care îl doresc realizat este construirea celui mai performant spital din Sud-Estul Europei aici, la Bucureşti - un spital de secol XXI, care să ofere nu doar bucureştenilor posibilitatea de a beneficia de servicii medicale la standarde europene, dar chiar unei întregi regiuni. În al doilea rând, este clar că trebuie rezolvată cât mai rapid problema traficului deoarece este inadmisibil ca un bucureştean să petreacă în medie peste opt ore pe săptămână blocat în maşină. De asemenea, trebuie soluţionată problema RADET, o gaură neagră pentru bugetul Capitalei şi o ameninţare constantă în ultimii ani pentru confortul bucureştenilor, şi există soluţii de scădere a facturii la căldură a bucureşteanului cu 30%. Nu în ultimul rând, aş dori să pun ordine în cheltuielile administraţiei deoarece în ultimii 15 ani s-au irosit sume incredibile în proiecte eşuate, inutile sau supradimensionate.

 - Dacă nu câştigaţi Primăria Generală a Capitalei ce veţi face mai departe în carieră dvs. politică?

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate