Editura Evenimentul si Capital

Burse Europene: Jurnaliști în dialog

14-05/min-burse-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 95 Vizualizari

În cadrul programului „Bursele Europene: Jurnaliști în dialog” , ce va avea loc în lunie iunie-iulie, vor avea loc trei seminarii cu tematică europenă de maxima însemnătate pentru România precum „Statul de drept, lupta contra corupției și Mecanismul de Cooperare și Verificare”, „Energie și securitate energetică”, „Dezoltare și politici regionale”, „Construcția europeană – instituții și procesul decizional” .

Cei 45 de participanți la aceste seminarii vor fi selecționați dintre ziariștii și publiciștii din presa locală care au abordat tematica europeană în articolele, analizele  ori reportajele realizate în ultimele 12 luni. Ultima zi în care jurnaliştii se pot înscrie în program este 30 mai 2014.

Participanții selecționați vor putea opta pentru unul dintre seminarii, ținându-se cont însă și de distanța față de orașul de reședință. Alocarea participanților se va face în perioada 6-10 iunie 2014. Printre speakeri vor fi Laura Ștefan – expert anti-corupție, Sorin Ioniță – dezvoltare regională, administrație și politici publice, Ana-Otilia Nuțu – energie,  experți ai Reprezentanței Comisiei Europene.    Dintre cei 45 de participanți la cele trei seminarii vor fi selectați ulterior doisprezece jurnaliști (cei mai activi și mai interesați de problematica europeană dintre participanți) aceștia urmând să facă vizite de lucru la instituții europene.

Selecția va fi realizată de organizatori – Freedom House România, Personna și Reprezentanța Comisiei Europene în perioada  2-6 iunie. În 6 iunie 2014 vor fi comunicate rezultatele selecției.   Programul „Bursele Europene: Jurnaliști în dialog” se adresează jurnaliștilor din presa locală și publiciștilor, urmărind recunoașterea meritelor și suținerea ziariștilor care abordează teme europene la nivel local și regional, precum și sporirea calității articolelor, analizelor și reportajelor acestora.

Documente necesare pentru înscriere:    - fișa de înscriere – download BEJ_Fisa_de_inscriere.pdf - trimise maximum două articole, analize ori reportaje care au legătură cu tematica europeană realizate în perioada mai 2013 - aprilie 2014.   Fișa de înscriere completată, în format pdf ori jpeg  și articolele/analizele/reportajele vor fi trimise la bej@freedomhouse.ro

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Divertisment

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate