Editura Evenimentul si Capital

Bulevardul Eroilor, închis și după 90 de zile. Metrorex vrea să blocheze traficul încă trei luni

Trafi cul din zona Eroilor va fi restricționat până în vară FOTO: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
Autor: | | 0 Comentarii | 593 Vizualizari

Deşi Primăria Capitalei spera ca lucrările de la Eroilor să fie gata încă din luna februarie, reprezentanții Metrorex vin cu o veste proastă.

 Pe 15 februarie 2016 au anunţat că blocurile afectate în urma surpării asfaltului din zona Eroilor sunt în siguranţă, atât din punct de vedere al stabilităţii terenului de sub clădiri, cât și din punct de vedere structural. Deși clădirile nu au fost afectate în niciun fel ca urmare a evenimentului, pentru siguranță s-au efectuat lucrări de consolidare a terenului de sub imobile și din jurul acestora. Pentru că tot se lucrează în zonă la noua Magistrală M5 Drumul Taberei - Pantelimon şi traficul este închis, Metrorex s-a gândit să facă şi pasajul care subtraversează acest bulevard. Potrivit unor surse din cadrul Primăriei Capitalei, instituţia nu va primi autorizaţie pentru această lucrare, până când nu repară ceea ce au stricat în urmă cu aproximativ trei luni. În acest caz, lucrurile nu stau foarte bine. Cei de la metrou anunţă că vor să oprească traficul şi în luna mai.

„Pentru a se evita o nouă restricţionare a circulaţiei, Metrorex a solicitat ca în perioada în care traficul de pe bd. Eroilor este restricţionat, să se realizeze şi accesul care subtraversează acest bulevard. Aceste lucrări ar fi necesitat, conform graficului, o întrerupere a traficului în zonă timp de trei luni - perioadă prevăzută în proiect și programată pentru luna mai 2016”, au declarat reprezentanţii Metrorex.

Pe 23 decembrie 2015 şi 4 ianuarie 2016, Metrorex a participat la şedinţele organizate la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, şedinţe solicitate de Primăria Generală şi Prefectură, cu toate părţile şi instituţiile implicate, pentru analiza situaţiei. A fost prezentat graficul acţiunilor de punere în siguranţă a zonei, care prevedea că data finală de execuţie – 22 martie 2016 - a fost agreată şi de către experţii tehnici atestaţi, care vor realiza expertizarea tehnică finală a zonei afectate.

La jumătatea lunii decembrie 2015, Varvara, unul dintre utilajele gigant care săpau la tunelurile de metrou pe Magistrala 5 din Drumul Taberei, a spart peretele mulat al viitoarei stații. În acel moment, circa 500 de metri cubi de apă, pietriş şi nisip au intrat în staţie, lăsând în urmă un „gol” sub placa de beton de sub bulevardul Eroilor Sanitari.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate