Editura Evenimentul si Capital

Buget FABULOS pentru Bucureşti! Primăria a ALOCAT o sumă INCREDIBILĂ. Care sunt proiectele lui Firea

Autor: | | 0 Comentarii | 512 Vizualizari

Consilierii Primăriei Bucureşti au aprobat bugetul municipiului pe anul 2017. Suma este una incredibilă, 1,1 miliarde de euro, aceşti bani fiind prevăzuţi pentru domenii precum sănătate, educaţie, asistenţă socială, RADET, RATB, infrastructură, dar şi consolidarea clădirilor cu risc seismic.

Proiectul a fost aprobat cu 30 de voturi în favoarea bugetului şi 17 împotriva acestuia, relatează Agerpres."Consider că proiectul de buget este realizat cu înțelepciune, cu o analiză judicioasă și cu multă chibzuință în ceea ce privește nevoile bucureștenilor. Ne-am axat pe proiectele de sănătate, educație și rezolvarea problemei aglomerației din Capitală. Dorim să eliminăm decalajele care sunt în acest moment între sectoare", a afirmat primarul general.

Cel mai mare buget este alocat Sănătății — 83 milioane de euro pentru cele 19 spitale din subordinea Consiliului General al Municipiului București, pentru modernizări, achiziție de aparatură, pentru reparații și alte necesități, pentru cabinetele medicale școlare și stomatologice.

Pentru infrastructură a fost alocată suma de 80 de milioane de euro, care este destinată proiectelor de infrastructură și sunt cuprinse aici pasajele, podurile, penetrațiile și supralărgirile, "proiecte care sunt acum în derulare și care unele vor fi finalizate în acest an sau anul viitor, dar și proiecte noi".

La RATB au fost prevăzuți 121 milioane de euro reprezentând subvenția pentru diferența de preț la transportul de călători și 11 milioane de euro pentru investiții. La aceste sume se adaugă 7 milioane de euro alocați Direcției de Transporturi a Primăriei pentru achiziția de mijloace noi de transport în cadrul programului aprobat, în valoare de 492 milioane de euro, însemnând 400 de autobuze, 100 de troleibuze și 100 de tramvaie.

Pentru RADET au fost alocați 125 milioane de euro, din care 106 milioane euro reprezintă subvenția pentru energia termică livrată populației, iar 19 milioane de euro investiții. "Menționăm că pentru refacerea infrastructurii de transport a agentului termic se fac demersurile necesare pentru accesarea a 180 milioane euro —fonduri europene nerambursabile", se arată într-un comunicat al PMB.

Pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic a fost alocată o primă sumă pentru anul acesta de 6 milioane de euro, "în condițiile în care, în ultimii trei ani de zile, au fost alocați doar un milion și ceva de euro", după cum a arătat primarul. "Deci suma este mult mai consistentă decât în anii trecuți. De asemenea, ea poate să fie rectificată pe perioada verii", a arătat Firea.

Loading...
Pagina 1 din 1


Tag-uri: buget, firea, primarie

Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate