Editura Evenimentul si Capital

Buget 2017. Pe ce dau banii edilii bucureşteni: Băluţă vrea să construiască parcări

17-03/14-15-baluta-mv-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 281 Vizualizari

Consiliul Local sector 4 a adoptat, în şedinţa de luni, bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2017, care este de peste 670 milioane de lei.Cheltuielile de personal pentru 2017 sunt estimate la 301.478,62 mii lei, reprezentând 44,85% din total buget de venituri şi cheltuieli pe 2017, după cum relevă un raport de specialitate din proiect.

Mihaela Murgoci, consilier local USR, a propus mai multe amendamente la proiectul de buget, în numele grupului pe care îl reprezintă, printre care grădini urbane, un concurs de proiecte culturale, cilindri de afişaj pentru ce are primăria de comunicat către cetăţeni, însă acestea nu au fost adoptate.

"Bugetul general consolidat al Consiliului Local sector 4 are următoarea structură: bugetul local de venituri şi cheltuieli în sumă de 672.336 mii lei; bugetul de venituri şi cheltuieli al instituţiilor publice finanţate integral din venituri proprii - în sumă de 13.331 mii lei; bugetul de venituri şi cheltuieli al instituţiilor publice finanţate parţial din venituri proprii - în sumă de 21.515 mii lei; bugetul creditelor externe pe anul 2017 - în sumă de 51.534,71 mii lei", se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre adoptat.

Un alt reprezentant al USR a anunţat că membrii grupului Uniunii, consilieri locali ai sectorului 4, se abţin de la votul pe buget. După adoptarea proiectului de hotărâre, primarul sectorului 4, Daniel Băluţă, a declarat, pentru AGERPRES, că din totalul bugetului circa jumătate sunt cheltuieli de personal, aproximativ o treime cheltuieli privind bunuri şi servicii, iar în ceea ce priveşte investiţiile - se vor face anvelopări şi alte proiecte.

"Pentru investiţii avem 47 de milioane de lei, avem pentru anvelopare, rezultaţi în urma unui credit pe care în anii anteriori l-am contractat de la Banca Europeană de Investiţii, în jur de 60 de milioane de lei, deci investiţiile pe care le vom face la nivelul sectorului 4 anul acesta sunt: anvelopare, (...) o policlinică socială, un centru cultural multifuncţional, reabilitarea Pieţei Sudului, (...) 3.200 de locuri de parcare, discutăm despre trei lărgiri extrem de importante la care am votat studiile de fezabilitate pentru Şos. Berceni, Turnu Măgurele, str. Caporalului, discutăm despre PUZ-ul zonei de sud", a spus edilul.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X