Bucureștiul riscă să rămână fără apă caldă

Bucureștiul riscă să rămână fără apă caldă

Zeci de țevi sparte, blocuri întregi fără apă caldă și nici un leu pentru reparații în conturile RADET. Dacă nu se vor aloca bani, cartiere întregi vor avea doar apă rece

La aproximativ o lună după ce „Evenimentul Zilei” a atras atenția că Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice București (RADET) nu are bani de reparații, nu a mai schimbat țeviile uzate anul acesta, iar reviziile se fac unde și unde, zeci de blocuri au rămas fără apă caldă de câteva zile.

Șefii Regiei au emis, ieri, un comunicat de presă în care susțin că sunt avarii minore și că vor fi remediate. Surse din RADET au dezvăluit, însă, pentru EVZ, că nu sunt bani nici pentru a cumpăra țevi. „Noi nu avem bani de salarii și, câteodată, nici de hârtie, de unde să avem pentru țevi și pentru piesele necesare reparațiilor. Conturile instituției sunt blocate, singura soluție este să aloce Municipalitatea bani”, au explicat surse din rândul conducerii RADET-ului.

Plătim apă rece la preț de caldă

Ne puteți urmări și pe Google News

Cert este că sute de bucureșteni stau fără apă caldă de două zile, ori au apă călâie la robinet sau cu rugină. De exemplu, o familie care are un băiețel de doi ani și locuiește pe Calea Moșilor a stat fără apă caldă o zi și jumătate, iar ieri la amiază a început să curgă, dar nu caldă. „Noi ne mai descurcăm, că este cald- facem baie cu apă rece. Dar pentru copil nu este în regulă”, s-a plâns tatăl copilului.

Și în cartierul Berceni, apa este călâie de două zile, doar dimineața și seara fiind fierbinte câteva ore. Situația este aceeași în mai multe cartiere ale Capitalei. Cert este că bucureștenii achităfactura pentru apă caldă, iar un metru cub costă dublul față de unul de apă rece.

Pierderile ajung la întreținere

Mai mult, șefii Regiei ar fi dat ordin ca să se distribuie apa caldă în unele zone, deși avaria nu a fost remediată sau s-a reparat țeava parțial, astfel că se înregistrează pierderi pe care în final ajung să le plătească tot bucureștenii. În prezent, sunt probleme în cinci sectoare ale Capitalei:

● Sectorul 1 – Aviaţiei, Dorobanţi, Calea Floreasca, Piaţa Victoriei, Ion Mihalache, Calea Griviţei, Bucureştii Noi.

● Sectorul 2 – D-na Ghica, Ştefan cel Mare, Fundeni, Calea Moşilor, Lacul Tei, Maşina de Pâine.

● Sectorul 3 – Mircea Vodă, Octavian Goga, Bd. Mărăşeşti, Decebal, Bd. Corneliu Coposu, Bd. Unirii.

● Sectorul 5 – Şos. Panduri, Calea 13 Septembrie, Calea Rahovei, Sebastian, Şos. Alexandriei, Mărgeanului, Dr. Sării, Petre Ispirescu.

● Sectorul 6 – Dr. Taberei, Giuleşti, Crivina, Militari.