Editura Evenimentul si Capital

BREXIT = DESTRĂMAREA Regatului Unit! Ieşirea Marii Britanii din UE creează tensiuni interne: "Scoția a decis DEFINITIV să rămână alături de UE. Sunt convinsă că Guvernul Scoției va apăra interesele cetățenilor săi indiferent de consecinţe"

Nicola Sturgeon
Autor: | | 5 Comentarii | 2639 Vizualizari

Marea Britanie a decis să părăsească Uniunea Europeană. 52% dintre englezi au decis în favoarea Brexitului, iar 48% au votat împotriva. În contextul în care tot mai multe state solicită organizarea consultării propriilor cetățeni cu privire la apartenența la UE, oficialii scoțieni au declarat că viitorul acestui stat este alături de Uniune.

Primul-ministru scoțian, Nicola Sturgeon a afirmat că cetățenii scoțieni își văd viitorul alături de UE, majoritatea dintre aceștia susţinând campania Remain, dar în ciuda acestui vot, țara este nevoită să părăsească uniunea, alături de Anglia. 

Scoția a votat rămânerea în UE, fără echivoc. Această decizie confirmă faptul că cetățenii noștri își văd viitorul alături de celelalte 27 de state membre. Scoția a contribuit enorm la susținerea campaniei Remain. Această situație reflectă atitudinea pozitivă cu privire la numeroasele beneficii pe care ni le-a adus această apartenență. Așteptăn rezultatul oficial, dar Scoția a decis și a decis DEFINITIV. 

Fostul prim/ministru, Alex Salmond a declarat BBC că dacă Marea Britanie va obliga prin decizia de a părăsi UE, actual șef al executivului va implementa menifestul SNP (manifestul Partidului NaționalScoțian).

Secretarul de stat pentru Ministerul Afacerilor Externe, Fiona Hylsop a declarat că plecarea Marii Britanii din UE va avea consecințe la nivel interior.

Scoția a decis definitiv să rămână alături de UE. Asta transmite un mesaj puternic privind politica diferită pe care și-o dorește acest stat. Sunt convinsă că Guvernul Scoției va apăra interesele cetățenilor săi indiferent de consecinţe.

Tensiuni şi în Irlanda de Nord

Primul-ministru adjunct al Irlandei de Norc, Martin McGuinness a solicitat un referendum privind unitatea Irlandei deoarece regiunea are o frontieră terestră cu Republica Irlanda, și nu se cunoaște modul în care relația dintre cele două țări va fi afectată de Brexit.

În Irlanda de Nord, popularitatea UE este considerabil mai ridicată față de restul Regatului, având în vedere că primește sume de bani considerabile dinspre Europa pentru a finanța proiectele care vizează sprijinirea procesului de pace din regiune.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate