Editura Evenimentul si Capital

Celebrul “Crocodilul” din Costa Rica face dezvăluiri şocante: “Sunt o victimă politică! Procurorul m-a ameninţat direct: Vei îmbătrâni la închisoare!”.

Este o adevărată zarvă într-un dosar foarte important de la Înalta Curte de Casaţie în care unul dintre inculpaţi, stabilit în Costa Rica, a reclamat că procurorul care îl anchetează l-ar fi ameninţat că va muri în puşcărie dacă nu va semna un aşa-zis “pact cu Diavolul”.

Inculpatul din Costa Rica, care este condamnat în dosarul “Măcelului de la Plaza Mall”, a anunţat că toată şarada ar fi început după ce a refuzat să sprijine Campania PDL.

Bogdan Dumitrache, zis şi “Crocodilul”, a plecat din România acum un an şi jumătate, iar azi deţine o mare afacere în Costa Rica. Acesta are una dintre cele mai bune firme de securitate din America Centrală, cu peste 250 de angajaţi.

Declaraţia acestuia este cel puţin şocantă.

”In România se întocmesc dosare la comandă la aproape 30 de ani de la Revoluţie. Un caz evident este şi dosarul meu, nr. 5276/2/2013 de la Înalta Curte. În această cauză, am fost arestat preventiv în 2008 pentru o altercaţie produsă în mall Militari, la care n-am participat. Există dovezi în acest sens! Am fost ţinut în arest timp de o lună şi două săptămâni împreună cu alte trei persoane. Apoi, Curtea de Apel Bucureşti m-a pus în libertate deoacere nu existau probe incriminatorii la adresa mea”.

”În februarie 2013, am fost ridicat de către lucrători DIICOT şi prezentat în faţa procurorului Marian Gherman. Acesta mi-a adus la cunoştinţă că a preluat dosarul meu din 2008. Din momentul în care m-am aşezat pe scaun, flancat de doi mascaţi şi doi poliţişti, înainte de orice declaraţie referitoare la cauza în care eram cercetat, mi-a cerut în mod direct şi fără menajamente să dau declaraţii compromiţătoare la adresa fostului procuror Maximilian Bălăşescu”. La acea dată, Bălăşescu era arestat, dar dosarul său nu fusese înaintat în instanţă. Se căutau în continuare probe!

Acesta, insă, nu termină aici. “Crocodilul” continuă povestea incredibilă prin care trece chiar şi din Costa Rica.

”Procurorul Marian Gherman cunoştea că eu eram într-o relaţie de amiciţie cu Maximilian Bălăşescu, deoarece aveam acelaşi hobby - motociclismul. Mentionez că domnul Gherman mi-a prezentat o imagine negativă a fostului procuror Maximilian Bălăşescu şi mi-a cerut în mod repetat şi insistent să scriu o declaraţie incriminatorie spunându-mi că dacă nu-l ajut, nici el nu mă ajută cu schimbarea încadrării juridice a faptei mele din 2008 şi în caz contrar voi îmbătrâni în puscărie! Nu am cum să uit vreodată acele cuvinte, mai ales că după cum decurge procesul meu este pe cale să se întâmple ce mi-a spus atunci. Sincer, eu sunt o persoană cu credinţă şi nu i-am putut aduce acuzaţii mincinoase procurorului Bălăşescu. Am refuzat să fac vreun pact. Nu îmi era teamă că voi fi condamnat pentru că ştiam că nu luasem parte la acel conflict spontan, dar se pare că m-am înşelat. Chiar la începerea altercaţiei, eu mă retrăsesem. De altfel, părţile vătămate au declarat negru pe alb în toate fazele procesuale că eu am plecat când s-a iscat încăierarea.

Atunci, nu realizam motivul pentru care se dorea să-i fie fabricat un dosar lui Maximilian Bălăşescu. Ulterior, după ce fostul procuror (n.n. - Bălăşescu) a făcut dezvăluiri la România TV, am înţeles că acesta nu asculta de comenzile dictate de conducerea de la acel moment a Parchetului General. Ca să vedeţi cum s-au făcut cărţile, am aflat apoi că Marian Gherman este finul procurorului Marius Iacob, adjunct pe atunci în Parchet, deci…”.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate