Editura Evenimentul si Capital

Bolcaș nu crede în „Valentine’s Day”

Lucian Bolcaș spune că nu-l „vizitează niciun sentiment special cu prilejul acestei sărbători” FOTO: AGERPRES
Autor: | | 22 Comentarii | 796 Vizualizari

Politicienii sunt și ei oameni și petrec. Chiar și de Ziua Îndrăgostiților. Unii au sărbătorit în avans, alții nu vor să audă de celebrarea acestei zile

De-a lungul ultimilor ani, moda „Valentine’s Day” – Ziua Îndrăgostiţilor, în tradiţia occidentală – a început să se impună, încet dar sigur, în preferinţele românilor de toate vârstele. Evenimentul zilei a contactat mai mulţi politicieni, care au destăinuit, în exclusivitate, ce planuri au pentru Valentine’s Day.

„O modă de snobism detestabil!”

La polul opus se situează pesedistul Lucian Bolcaş, fost deputat, care e de părere că Valentine’s Day reprezintă „o modă de snobism detestabil”. „Ca să fiu cât se poate de sincer, vă mărturisesc că nu mă vizitează niciun sentiment special cu prilejul acestei sărbători importate. Eu nu sunt obişnuit cu Valentine’s Day şi cred că, în realitate, iubirea sinceră înseamnă cu mult mai mult decât acest moment despre care, mai nou, a început să vorbească toată lumea. Eu chiar cred că ideea de Valentine’s Day se află în strânsă legătură cu o modă de snobism cosmopolit, detestabil. Însă, dincolo de aceste convingeri – şi sper să-mi apreciaţi sinceritatea! –, observ că oamenii se bucură, îşi zâmbesc mai mult şi îşi vorbesc mai frumos cu ocazia acestei zile. Şi sper ca, dacă tot am importat sărbătoarea, astfel de trăiri pozitive să se amplifice şi să fie cu adevărat autentice. Probabil că v-aţi dat deja seama că, personal, nu voi face nimic special de Valentine’s Day. În seara aceea voi rămâne acasă, împreună cu iubita mea soţie, dar nu vom sărbători altceva decât ceea ce sărbătorim în fiecare zi a vieţii: faptul că suntem împreună!”, a explicat Bolcaş.


FOTO: Diana Tușa se va bucura de timpul petrecut cu copilul și soțul ei FOTO: NICU DÎRDÎIAC„Prefer tradițiile”

Ideea de Valentine’s Day n-o încântă deloc nici pe deputata PNL Diana Tuşa, posibilă candidată la Primăria Sectorului 1. „Sunt o fire destul de conservatoare şi îmi plac tradiţiile româneşti, nu sărbătorile importate, aşa, din mimetism şi raţiuni comerciale. Dar, dacă tot există acest trend şi Valentine’s Day devine, de la un an la altul, un prilej tot mai conturat de sărbătoare, probabil că voi rămâne acasă şi mă voi bucura de timpul petrecut cu cei doi băieţi ai mei: bărbatul şi puştiul meu. De cele mai multe ori, iubirea se măsoară în calitatea timpului petrecut alături de cei dragi sufletului tău!”, a specificat Tuşa.


FOTO: Simona Man se bucură de orice zi care poate fi prilej de sărbătoare FOTO: NICU DÎRDÎIAC„O zi în plus de fericire!”

Simona Man – secretar de stat şi vicepreşedinte UNPR – este o împătimită a Valentine’s Day: „Vă mărturisesc că – fiind sensibilă la zâmbetele şi bucuria celor dragi, şi fiindcă cred că o celebrare a iubii trebuie să se refere, primordial, la familie şi la prieteni adevăraţi cu care obişnuiesc să sărbătoresc Valentine’s Day – astfel de zile mă bucură. Eu chiar nu mă număr printre cei care critică Valentine’s Day, invocând faptul că avem de-a face cu o sărbătoare importată de peste mări și oceane. De ce ar deranja o zi în plus de fericire?! Existenţa cotidiană ne oferă, uneori, prea multe obstacole, tristeţi şi nemulţumiri. Eu consider că fericirea nu este niciodată deplină. Însă, de-a lungul vieţii, există clipe de fericire autentică şi noi ar trebui să le apreciem, fiindcă nu ştim ce rezervă viitorul. De ce n-am trăi aceste crâmpeie de fericire, chiar dacă sunt iscate de Valentine’s Day?”, ne-a întrebat Man.

„Celebrez iubirea în fiecare zi!”

Nici deputata PNL Andreea Paul nu este o susţinătoare înfocată a Valentine’s Day, ea specificând că celebrează iubirea în fiecare zi, împreună cu familia. „Pentru mine, cel mai probabil, Valentine’s Day va fi o zi cât se poate de obişnuită, la fel ca oricare alta. Nu vreau să par lipsită de inimă exprimând o astfel de poziţie şi, tocmai de aceea, mă simt obligată să vă mai fac o precizare esenţială: de fapt, eu celebrez iubirea în fiecare zi, împreună cu familia mea. Da, am o familie minunată pentru care îi mulţumesc clipă de clipă lui Dumnezeu! Chiar mă simt o femeie împlinită. Dar, tocmai fiindcă celebrez în mod cotidian iubirea, nici nu m-am gândit ce vom face de Valentine’s Day. Vedeţi dumneavoastră, de şapte ani – adică, chiar din ziua în care m-am măritat – mă simt într-o permanentă lună de miere”, ne-a dezvăluit Andreea Paul.


FOTO : Paul Andreea„Au furat startul!”

Fostul pedelist şi liberal Cristian Boureanu a sărbătorit în avans Valentine’s Day împreună cu iubita sa, Laura Dincă, la Sinaia, pe pârtia de schi. „Noi am început sărbătoarea de Valentine’s Day mult mai devreme... am fost nerăbdători. Aşa că, ne-am sfătuit şi neam decis împreună să tragem o fugă de câteva zile la Sinaia şi să schiem. Am prins o vreme minunată! Miercuri am urcat, pe jos, de la cota 1400 până la cota 1600, şi, deşi plimbarea nu a fost întocmai uşoară, aerul curat şi frumuseţea naturii ne-au captat pe amândoi. Am revenit astăzi în Capitală şi plănuiesc o cină romantică într-un restaurant bucureşetean. Încă n-am ales o locaţie şi e foarte posibil să o rog pe Laura să facă alegerea, pe principiul „ea alege şi eu plătesc”. Sau, fireşte, putem face invers. Totul depinde de Laura!”, a destăinuit Boureanu.


FOTO: Cristian Boureanu


Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate