Editura Evenimentul si Capital

Mai răi decât ISIS și Al-Qaida: TERORIȘTII care lasă în urmă COVOARE de CADAVRE

Înfiorătoarele bande Boko Haram
Autor: | | 0 Comentarii | 1505 Vizualizari

Pe măsura trecerii timpului, încep să apară tot mai multe mărturii despre incredibilele atrocități ale Boko Haram, organizația teroristă mai sinistră decât ISIS și Al-Qaida.

Moussa Zira arată reporterului de la Nouvel Observateur rănile pe care le-a căpătat în noaptea în care bandele Boko Haram au masacrat 12 persoane în sătucul său din Nigeria la începutul lui ianuarie.

Grav rănit, s-a prefăcut mort, apoi a reușit să fucă cu o pirogă în Ciadul învecinat și să ajungă în tabăra de refugiați de la Baga Sola. Moussa Zira se plânge de dureri, șchioapătă, însă e bucuros că a scăpat „printr-un miracol”.

„Boko Haram au năvălit la patru dimineața, au intrat în fiecare colibă și îi căutau pe bărbați. Ne-au salutat apoi ne-au spus să mergem cu ei în savană, că ne vor spune acolo de ce”, povestește Zira.

Ascuns printre cadavre

Islamiștii au săltat 14 persoane, câte un bărbat din fiecare colibă a satului de la marginea localității Baga.

„Ne-au dus până în câmpie și au spus ca toată lumea să se culce la pământ.”

Atunci a început măcelul:

„Au tras un foc în aer, apoi au început să tragă în noi.” Moussa Zira a crezut că este sfârșitul. „Am înțeles că glonțul nu mi-a atins capul, ci brațul și spatele coapsei. În jurul meu, toți erau morți.”

Pentru a nu fi ucis, a rămas culcat între cadavre, așteptând ca Boko Haram să plece, apoi s-a târât printre ierburile înalte ore întregi, înainte de a se întâlni cu un motociclist care l-a dus până la malul lacului.

Pastorul Yacubu Moussa, de 43 de ani, este unul dintre puținii creștini care au scăpat din masacrul de la Baga. În noaptea de 3 ianuarie, când Boko Haram au intrat în oraș, dormea.

„Au început să tragă în toată lumea, fără deosebire, bărbați, femei, copii mici, bătrâni”, povestește el.

Întrebat despre numărul atacatorilor, ezită. Spune apoi: „Mii de oameni!” O cifră care nu poate fi verificată. Însă pastorul e sigur de ceva: „erau cadavre peste tot pe străzi” atunci când a fugit.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate