BOGDAN HRIB: VIP-uri și canguri

BOGDAN HRIB: VIP-uri și canguri

...lasă calculatorul și vino în pat, e mult mai interesant aici!

Mă rog, VIP-urile erau acolo. Cangurii, nu! Întâmplarea pe care am să o povestesc a avut loc vineri la sediul Uniunii Scriitorilor din București. Exact în momentele în care Capitala era înfășurată într-un viscol înfuriat și automobilele pierdute în zăpadă claxonau răutăcios. Printre VIP-uri: Gabriela Vrânceanu-Firea, Adrian Năstase, Horia Gârbea, apoi bloggeri celebri, scriitori, presă... Cangurii probabil că nu au ajuns din pricina vre mii nefavorabile!

„Cu gust pentru mister și pentru policierul de calitate, atentă la știrile zilei, la tot ce mișcă în lume, dar și în fața blocului, internetistă de forță, cu replici subtile și de mare expresivitate (nu degeaba e și dramaturg de notorietate), Lucia Verona știe să construiască abil, inspirat, cărți ca un puzzle animat, ca viața însăși.” Așa o prezintă poeta Cornelia Maria Savu pe autoarea volumului „Fără canguri”.

O carte frumușică de proză scurtă, plină de neprevăzut și umor. Un creuzet de povești care te trimit cu gândul la trecute și viitoare romane. O carte mitraliată de o mixtură feminină a unui dramaturg cu un jurnalist. Cine știe de unde va răsări și un mare autor de mystery & thriller... Lucia Verona ne provoacă hohote de râs, ne pune pe gânduri și ne dă speranțe. Volumul trebuie citit cu atenție și dintr-o bucată. Cele 128 de pagini nu vă vor răpi prea multe ore de somn și merită cu prisosință. Atenție la „Nevasta lui Don Juan” și la „Supra viețuitorul”. Nici nu vă închipuiți ce vă poate rezerva finalul!?

Ne puteți urmări și pe Google News

Despre eveniment?... O lansare elegantă așa cum sunt toate cele de la Uniune, cu lume pestriță - costu - me elegante și blugi peticiți, blănuri sau jachete army -, emoții, flori pentru Lucia, coadă la autografe...

MINUS. La un moment dat s-au terminat cărțile și nici directorul Editurii Tracus Arte nu se zărea. O clipă m-am gândit la o răpire... Lucia Verona nu mai avea pe ce să dea autografe. Recunosc că eu m-am băgat în față și am rezolvat problema!

PLUS. Deși cu toții alergăm după romane, un volum de proză scurtă, măcar din când în când, este o adevărată bucurie. Lectură plăcută și mulțumim Lucia!