Editura Evenimentul si Capital

Scandalul premiului NOBEL. Cum se face DE RUȘINE președintele Uniunii Scriitorilor din România, în cazul Bob Dylan

Nicolae Manolescu, Mircea Cărtărescu și Mircea Cărtărescu
Autor: | | 32 Comentarii | 5310 Vizualizari

Bob Dylan a câștigat, anul acesta, premiul Nobel pentru Literatură, iar acest lucru a creat un vuiet printre scriitorii care nu sunt de acord cu acest rezultat final. Printre ei, și Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor din România, care a dat de pământ cu Bob Dylan.

Nicolae Manolescu a declarat, pentru Adevărul, că Bob Dylan nu ar fi trebuit să câștige Premiul Nobel, și l-a făcut pe acesta "textier de mâna a doua". Acesta a adus critici dure la adresa lui Bob Dylan, pe care nu-l vede ca fiind un scriitor de valoarea premiilor Nobel.

„E o mizerie. Bob Dylan e un textier de mâna a doua. O fi el regizor de film, dar nu merita premiul Nobel. În America sunt mari scriitori care nu au Nobel. Bob Dylan nu are ce căuta la Premiul Nobel. E complet caraghios“, a declarat Nicolae Manolescu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România.

Scriitorii care au fost lăsați în spate de Bob Dylan sunt mulți și foarte cunoscuți. Printre ei se numără scriitorul japonez Haruki Murakami, poetul sirian Adonis, scriitorul kenian Ngugi Wa Thiong’o și autorul Salman Rushdie.

Cel din urmă, Salman Rushdie, l-a felicitate pe Bob Dylan pentru că a câștigat premiul Nobel și a făcut afirmații surprinzătoare, care s-ar opune complet declarației lui Nicolae Manolescu:

"We live in a time of great lyricist-songwriters — Leonard Cohen, Paul Simon, Joni Mitchell, Tom Waits — but Dylan towers over everyone. His words have been an inspiration to me ever since I first heard a Dylan album at school, and I am delighted by his Nobel win. The frontiers of literature keep widening, and it’s exciting that the Nobel prize recognises that. I intend to spend the day playing “Mr. Tambourine Man,” ‘’Love Minus Zero/ No Limit,” ‘’Like a Rolling Stone,” ‘’Idiot Wind,” ‘’Jokerman,” ‘’Tangled Up In Blue” and “A Hard Rain’s a-Gonna Fall.”

"Trăim în timpurile  unor liriciști și scriitori de muzică excepționali- Leonard Cohen, Paul Simon, Joni Mitchell, Tom Waits- dar Dylan îi întrece pe toți. Cuvintele sale au fost inspirație pentru mine, încă de când i-am auzit primul album la școală și sunt extrem de încântat că a câștigat Nobelul. Frontierele literaturii se extind  continuu. Am în plan să-mi petrec o zi cântând ”Mr. Tambourine Man, ‘’Love Minus Zero/ No Limit,” ‘’Like a Rolling Stone,” ‘’Idiot Wind,” ‘’Jokerman,” ‘’Tangled Up In Blue” and “A Hard Rain’s a-Gonna Fall.” (trimitere către melodii și compoziții ale câștigătorului Bob Dylan).

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate