Editura Evenimentul si Capital

BLESTEMUL diamantului albastru? Proprietarii au murit în chinuri | VIDEO

Este in centrul povestilor ciudate
Autor: | | 0 Comentarii | 1381 Vizualizari

De foarte mulţi ani se află în posesia Smithsonian’s National Museum of Natural History, SUA, după ce toţi proprietarii săi au murit în urma unor chinuri îngrozitoare.

Este de culoare albastră, are 44,5 carate, numele lui este Hope – Speranţă, dar nu reprezintă deloc o speranţă, ci un blestem!

Diamantul, considerat blestemat este originar din India, din templul Rama-Sita, situat în apropiere de Mandalay.

Preţ uriaş

Piatra preţioasă reprezenta ochiul în chipul din piatră al unei divinităţi locale, dar un hoţ a smuls diamantul. Legenda spune că acest lucru a provocat divinităţii hinduse furia. Se pare că hoţul ar fi, după cum nota latelanera.com, bijutierul Jean-Baptiste Tavernier. În 1688, diamantul a ajuns în Europa, în posesia lui Ludovic al XIV-lea, care a cerut tăierea acestuia în formă de inimă, fapt ce i-a scăzut numărul de carate de la 112 la 67,5. Deşi a obţinut un preţ uriaş de la rege, după scurt timp, afacerea lui Tavernier a intrat în faliment. Bijutierul a plecat din nou în India, pentru a găsi alte comori, însă în timpul călătoriei sale a murit după o lungă şi dureroasă agonie. Atât Ludovic al XIV-lea, cât şi Ludovic al XVI-lea au purtat diamantul în diverse ocazii, iar când Maria Antoaneta a primit diamantul, a dorit să îl combine cu alte pietre preţioase.

A fost vândut

Tot legenda spune că faptul că Ludovic al XVI-lea şi Maria Antoaneta au fost decapitaţi se datorează blestemului, deoarece capetele lor nu au ajuns întâmplător alături de cele ale hoţilor. În timpul Revoluţiei Franceze, diamantul a fost furat şi a ajuns în cele din urmă “pe mâinile” unui bijutier, care a căzut victimă unui jaf violent. Bijutierul a supravieţuit, dar fatalitate: a descoperit că hoţul care îl prădase era chiar fiul său, şi a murit din cauza unui infarct. Fiul s-a sinucis…Un prieten de-al lui a descoperit diamantul într-unul dintre buzunarele sinucigaşului, l-a luat, însă nici el nu a reuşit să mai trăiască prea mult. Diamantul a fost vândut apoi la Londra, în 1830, unde a fost tăiat sub o nouă formă, fapt ce a făcut ca numărul de carate să scadă la  44,5.

Divorţuri şi sărăcie

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate