Editura Evenimentul si Capital

Blestemul de la Ferma Vedetelor a distrus o familie în 1974

Autor: | | 0 Comentarii | 1534 Vizualizari

Turcia invada Cipru în 1974 şi nimic nu avea să mai fie la fel. Locuitorii insulei fugeau din faţă cotropitorilor, în miez de noapte. Puteai vedea case părăsite și magazine abandonate cu marfă în galantare.

 Între doi versanţi impozanţi se află ferma bunicilor Despinei, proprietara de acum a fermei din Cipru și cea care găzduiește competiția de la ProTV. Părăsit de aproape 50 de ani, locul ascunde o legendă demnă de un roman de dragoste, ce i-a impresionat pe cei 12 români înscriși la „Ferma vedetelor”. Într-o noapte caldă din vara lui 1974, bunicii Despinei organizau nuntă pentru fata cea mică a familiei, Anthea. Fermă avea un foişor mare, sculptat, unde mai toţi oamenii locului îşi uniseră destinele. Locaţia era deja faimosa în regiune. Anthea radia de fericire, în sfârşit se căsătorea cu alesul inimii și era în aşteptarea unui copil.

Nuntă era în toi, când o veste îngrozitoare a schimbat cursul firesc al vieţii. Turcii invadaseră provincia şi se apropiau vertiginos, devastând totul în cale. Haosul s-a dezlănţuit şi lumea a luat-o la fugă. Atunci, Anthea nu şi-a mai găsit iubitul. Unii spun că acesta s-a speriat şi a fugit, însă cele mai sumbre presupuneri afirmă că turcii l-au omorât.

Anthea n-a putut suportă gândul pierderii soţului ei şi, în loc să rămână alături de părinţii şi surorile ei, a fugit să-l caute. Fermierul şi familia acestuia au reuşit să fugă din Cipru cu o barcă şi după multe aventuri s-au stabilit în SUA.Multe legende circulă despre frumoasă Anthea. Unii spun că rătăceşte şi acum căutându- şi iubirea, alţii cred că n-a putut îndură pierderea şi s-a aruncat în mare. Indiferent de care este adevărul, cei mai mulţi vorbesc despre „Blestemul fermei”!

Părinții Despinei se uită şi acum la poze, întrebându-se dacă fata lor cea mică şi-a pierdut viaţă în acele vremuri tulburi. Au încercat ani la rând să o găsească, însă fără niciun rezultat. Fermecată de poveste, Despina vrea să renoveze ferma şi să o redea turiştilor îndrăgostiţi.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Monden

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate